Natúr csomagok a fa alá

Csomag
Vágólapra másolva!
Végéhez közeledik a karácsonyi készülődés, szenteste előtt jó esetben már csak két feladat lehet hátra: az egyik a menü kitalálása és elkészítése, a másik pedig az ajándékok becsomagolása. Cikkünkben azoknak adunk tippeket, akik a natúr stílust kedvelik. 
Vágólapra másolva!

Legegyszerűbb kétségkívül a dobozokat becsomagolni, az azonban nem minden ajándékhoz jár. Egy-egy tárgynak igen furcsa alakja lehet, pláne, ha több meglepetés is kerül egy csomagba.

Forrás: Kreatív Hobby

Jó ötlet lehet ilyenkor egy üres cipősdobozba vagy vastagabb kartonból hajtogatott dobozba betenni mindent és azt becsomagolni. A sokféle, nem szabályos ajándékok elrejtésére a másik megoldás a batyu csomag lehet, melyet az öko divat szabályai szerint természetes anyagból, például zsákvászonból, lenvászonból készíts el. Mindkettőt befestheted akár saját magad is, ha színesebbé szeretnéd tenni a csomagot, de a lenvásznat batikolhatod is vagy textilfestékkel különböző pecséteket, sablonokkal különböző mintákat, feliratokat is nyomhatsz, festhetsz rá. A batyuhoz érdemes négyzet alakú anyagból kiindulni, a széleit hímzőfonallal, nagy öltésekkel körbevarrni, majd a fonal két végét összehúzni és úgy megkötni a csomagot. Természetesen a batyu száját átkötheted még raffiával, papírzsinórral is és kerülhet rá még egy kis extra díszítés is - termések formájában. A kisebb-nagyobb terméseket a zsinór lelógó szárára kötözheted vagy a csomóra ragaszthatod (legkönnyebben ragasztópisztollyal).

Forrás: Kreatív Hobby

A csomagoláshoz tibeti vagy gyűrt papírokat, szalag helyett pedig kenderzsinót, raffiát használj. A díszítés ezúttal is termésekkel lesz a legmutatósabb. Péládul egy világos alapon jól mutat az egyre rövidebb fahéj rudacskákból kirakott fenyőfa, tetején ánizs csillaggal! A natúr csomagot élénk, piros vagy zöld zsinórral kösd át, a masnihoz még egy-két ánizst vagy mini tobozt ragassz fel. Az egyik legkedveltebb és legegyszerűbb csomagolási fajta a szaloncukor forma, amit doboz csomagolásakor is alkalmazhatsz. A színes gyűrt papír két végét natúr raffiával kösd át szorosan, majd vesszőlabdákkal díszítsd. A dobozt középen kenderzsinórral tekerd még körbe párszor, majd néhány mini tobozzal tedd teljessé a csomagot. (A termések rögzítéséhez ragasztópisztolyt használj!)

Forrás: Kreatív Hobby

A különböző stílusok, hangulatok keveredése is harmonikus összhatást eredményezhet a csomagokon. Íme példának az itt látható három ajándék!
A karácsony három jellemző színe, a piros, a fehér és a zöld, az egyszerű megoldások a letisztult, hagyományos, de a gombok, a csipke és a kockás szalagok a country stílust idézik. (A színes műanyag gombokat natúr vagy pácokkal színezett fa gombokra is cserélheted.

Forrás: Kreatív Hobby

A gyűrt papírokba csomagolt dobozokon variáld az előbb említett és a képen is látható kellékeket, esetleg hajtogass legyező formát is egyikre-másikra. A rögzítéshez ezúttal is a ragasztópisztolyt ajánljuk.

Forrás: Kreatív Hobby

Képeslapokon, ajándékkísérőkön, hungarocell-, filc- és papírdíszek formájában találkozhattál már az idén trendi bagoly és pingvin motívummal, és lám, még az ajándékcsomagolásnál is felbukkannak. A velük készült csomagolás igazán gazdaságos fajta, hiszen - egy kis kézügyesség mellett- mindössze néhány kellékre van hozzájuk szükség: natúr csomagoló papírra, egy-két - akár maradék - mintás és egyszínű kartonra, hullámpapírra, gombokra, ollóra és ragasztóra. Ha minden megvan, akkor a dobozokat csomagold be a natúr papírba, majd a kiegészítőkkel varázsolj belőlük pingvint, baglyot vagy rénszarvast.

Design és styling: Győrbiró Barbara és Meixler Anita
Fotó: Szász Enikő
Szöveg: Laukó Brigi

Forrás: kreativhobby.hu,

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!