A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Programok az ezüsthétvégére: betlehemezés és mézeskalácsfesztivál

karácsony, gödöllői advent
Vágólapra másolva!
Az ezüsthétvégén az ország számos pontján csöppenhetünk valamilyen adventi programba, karácsonyi vásárba. Ha tudnánk osztódni, mi a következő helyekre mennénk el, bár jó időbeosztással talán megoldható mind.
Vágólapra másolva!

Mézes napok Gyulán
Mielőtt hozzáfogunk a karácsonyi mézeskalács sütéshez, nem árt beszerezni néhány üveg jó minőségű, igazi mézet. A Gyulai Méz és Mézeskalácsfesztivál ideális lelőhelynek tűnik, a péntektől vasárnapig tartó rendezvényen kóstolhatunk különféle termelői mézeket, köztük az Év Mézét, valamint mézeskalács-sütési tippekkel is gazdagodhatunk. Lesznek cukrászati bemutatók, a profi mézeskalács-sütőknek pedig biztosan inspiráló lesz a mézeskalács-készítők szebbnél szebb munkáiból nyílt kiállítás. Ráadásul ezen a hétvégén a gyulai vár is karácsonyi díszbe öltözik, december 11-től három héten keresztül minden vasárnap adventi vásár várja a látogatókat.

Forrás: MTI/Czika László

Nemzetközi Betlehemes Találkozó Debrecenben
A betlehemezés régen az egész Kárpát-medencében elterjedt népszokás volt, ma már esetleg csak hagyományőrző egyesületek járnak házról házra, hogy a régi paraszti hagyományokhoz hűen bemutassák a három pásztor történetét és a Kisjézus születésének bibliai történetét. Debrecenben ez már a huszonegyedik év, hogy megrendezik a Nemzetközi Betlehemes Találkozót, melynek az a célja, hogy ez a népszokás ne merüljön feledésbe. A magyar csoportokon kívül érkeznek szlovák, szerb, ukrán és román betlehemesek is, akik a Kossuth téren felállított színpadon mutatják be műsorukat. Bár nehezen tudjuk elképzelni a betlehemezést egy nagyszínpadon, a program mégis érdekesnek tűnik.

Kreatimm vásár dizájnrajongóknak
Közeledik a karácsony, így az ajándékok beszerzése is egyre sürgetőbb, ezen a hétvégén valószínűleg nem ússzuk meg a vásárlást. Az Iparművészeti Múzeum karácsonyi dizájnvására már hagyományos rendezvénynek számít: idén a tizenötödik alkalommal szerveznek vásárt iparművészek egyedi portékáiból az adventi készülődés idején. Aki szereti a magyar dizájnerek és iparművészek termékeit, és karácsonyra is szeretne egyedi ajándékokat adni, mindenképpen látogasson el, hiszen 150 tervező szépségeiből válogathat: ékszereket, díszeket, ruhákat, kerámiákat, játékokat is talál a gyönyörű szecessziós épület falai között.

Gödöllői királyi advent
A hétvége egyik leggazdagabb programját a Gödöllői Királyi Kastély kínálja. Erzsébet királyné az 1870-es években gyakran töltötte családjával itt a karácsonyi ünnepeket, erre emlékezve számos attrakcióval idézik meg a történelmi múltat.

Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

A hétvége elsősorban zenerajongóknak kínál izgalmakat: lesz zenés meseszínház, zongorahangversenyt ad Baranyay László és Bogányi Gergely, valamint interaktív karácsonyi koncertet is megtekinthetünk. Emellett részt vehetünk kosztümös tárlatvezetésen és számos kézműves foglalkozáson, sőt szánhúzó kutyás bemutatón is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!