Hogy kerül az angyalfigura a fára?

Karácsonyi angyalok, angyalka
Vágólapra másolva!
Az üzletek, utcai árusok pultjai decemberben megtelnek angyalfigurákkal és képekkel, nem is véletlen, hiszen a karácsony elválaszthathatlan szimbólumai. Hogy miért akasztunk angyaldíszt a fára vagy teszünk angyal szobrot az adventi asztalra? Ennek jártunk utána. 
Vágólapra másolva!

Forrás: AFP/Scanpix

Az angyalok és az advent
December második felében valóságos "angyal-láz" tör ki világszerte: angyalos díszek sora emlékeztet bennünket a szeretet fontosságára, a jóság és a mosoly erejére. Szárnyas kísérőink nélkül nem ünnep az ünnep, sőt, az arra való felkészülés is elképzelhetetlen hiányukban. Négy héttel karácsony előtt ugyanis csoda történik. A legenda szerint egy angyali lény kék köpenybe öltözve leszáll az égből, az emberek közé. Sajnos sokan túlságosan elfoglaltak ahhoz, hogy az égi vendéget észrevegyék, pedig nagy ajándék meghallani a hangját.

A második adventi vasárnap piros ruhában érkezik egy angyal. Szeretetet gyűjt serlegébe, és ezért végiglátogatja mindenki otthonát, hogy hazatérve a mennybe e szívbéli ajándékokból csillagokat alkosson az égboltra. A harmadik vasárnap fehérruhás látogató tér be hozzánk, varázserejű fénysugárral a kezében. Akinek a szíve tiszta, azt tetőtől talpig átjárja e csodálatos fény, és boldoggá teszi őt. A negyedik adventi vasárnapon lila ruhás angyal ereszkedik le hozzánk, bejárja a bolygót, közben lantját pengeti és a békéről énekel. A dal hatására minden mag, ami a föld mélyén alszik, életre kel - így máris a tavaszi ébredésre készülődhet a természet. És persze az ember, aki hallja őt.

Kik az angyalok?
Az univerzum szellemi törvényeinek őrzői és hordozói. Energiájuk gyógyító, szeretetet ébresztenek az emberi szívekben. Az ezotéria követői lelkesen hívják meg magukhoz őket, segítséget kérve, akár tárgyak formájában is. Így az üzletek már nem csak decemberben telnek meg angyalfigurákkal, de az év minden napján begyűjthetjük a kis szobrokat, képeket, hogy emlékeztessenek bennünket az égi küldöttekre. Ami szép dolog akkor, ha nem merül ki ez a szokás a külsőségekben, és nem csak a divat követését szolgálja, hanem valódi ráhangolódást a szívünkre. Azt pedig, hogy miként hozza össze az embereket az angyali erő, máris kipróbálhatjuk úgy, hogy nem pénzért vásároljuk meg e szárnyas lények jelképeit, hanem otthon, együtt elkészítjük a karácsony e varázslatos szimbólumait.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről