A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Díszek jégből, villanykörtéből és kartonból

Kreatív karácsony, karácsonyfadísz készítés gyerekekkel
Vágólapra másolva!
Tobozos, bogyós díszes jégtömb az erkélyre, aranyra festett villanykörte a fára, és karácsonyi díszfüzér az ablakba. Készítése egyáltalán nem ördögtől való művelet. A legjobb, ha a gyerekeket is bevonjuk a készülődésbe, imádni fogják.
Vágólapra másolva!

Forrás: AFP/DPA
Forrás: AFP/DPA

A gyerek a példa által tanul leginkább, így a sokat emlegetett 'kellemeset a hasznossal' elv alapján akár be is vonhatjuk őt a karácsonyt megelőző tevékenységekbe. Így tanul, szórakozik - és persze a szülőkkel tartalmas, vidám időt tölthet együtt. Megbízhatjuk például a karácsonyfa-díszek elkészítésével, vagy akár a lakásdekorációk megalkotásával. Így már az ünnep előtti időszak is izgalmas várakozássá válik.

Aranyozott villanykörte
A karácsony kellően erős inspiráció ahhoz, hogy a fantáziánk szárnyra kaphasson. Elég lehet pl. egy villanykörte, amiből karácsonyfadíszt készíthetünk. Öblítsük le a villanykörtét mosószeres vízzel, esetleg áttörölhetjük alkoholban áztatott vattával is. A teljes felületet fessük át arany színű akrilfestékkel. A bearanyozott felületre ragaszthatunk rá bármit, művirágot, bogyókat, leveleket vagy vastag szalvétából kivágott mesefigurát.

Olvadó dísztömb
Ezt a jeges díszt azonban jobb, ha csak valóban nagyon hideg időben készítjük akár az erkélyre, ugyanis könnyen elolvad. Elkészítéséhez mindenesetre keressünk egy műanyag tárolóedényt, rendezzünk el benne leveleket, bogyós ágakat vagy egy közepes tobozt. Engedjünk rá vizet, majd tegyük be a fagyasztóba. Ha megfagyott, finoman szedjük le róla a műanyagot, a tetejére fúrjunk egy lyukat. A lyukon egy fényes szalagot áthúzva függesszük fel a teraszon.

Díszfüzér kartonból
Egyszerűbb és ismertebb megoldás, ha díszfüzért készítünk kartonpapírból. Ehhez vágjunk ki zöld papírból fenyőfa-formát, pirosból szíveket, fehérből hópelyheket, aranyból és ezüstből csillagokat. A formák legyenek legalább 5-6 cm magasak. Minden formából ragasszunk össze egyet-egyet úgy, hogy közé tegyünk fonalat, és a következő, hasonlóképpen 'fonalra ragasztott' formát helyezzük el attól legalább 4-5 centiméteres távolságra. Ezt folytassuk tovább, és egész egyszerűen alakítsunk 5-6 elemből álló füzéreket a formákból (mondjuk 5 füzért). Ha ezek megvannak, vegyünk egy hurkapálcát, vonjuk be fényes girlanddal, és kötözzük fel rá a fonalról lelógó dísz-füzéreket. Két oldalánál fogva pedig akár egy vékony arany vagy ezüst színű kötözővel, vagy fonallal, lógassuk le a karnisról az ablakba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!