A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Tévedés, hogy a mesefilmek csak gyerekeknek valók. A felnőttek kedves szórakozása éppúgy lehet egy bájos történet megtekintése.
Vágólapra másolva!

A két ünnep között különösen beiktathatók az efféle csodavárásra hívó közös élmények, hiszen a szívünk eleve nyitottabb a szépre, a jóra, a meghittségre. A mesefilmek hatása éppen erre irányul - hozzuk vissza a gyermeki örömöt és kíváncsiságot, és higgyük el, a varázslat életünk részévé válhat, ha kinyílunk rá. Összegyűjtöttünk néhány igazán inspiráló történetet, amelyeket akár DVD-n is megtekinthetünk a két ünnep között, összebújva a meleg ágyban.

Felelősek vagyunk a világért

Ezt üzeni a két végtelenül bájos mesefilm, amelyeket vétek volna kihagyni a karácsonyi palettáról. Az egyik A zöld urai, a mozikban nemrégiben futott "remekmű", ami valóban képes megdobogtatni a gyermeki szíveket, hiszen megvan benne mindaz, ami a mesét csodává teszi: gyönyörű rajzok, érdekes és bájos karakterek, és persze egy tanulságos, inspiráló történet, csodavilággal és sok-sok izgalommal. A világunkkal párhuzamosan létezik egy eddig sosem látott dzsungelbeli civilizáció, amelyben a jó és a rossz örök küzdelme zajlik (az Avatár filmhez hasonlatos szépségekkel). Egy fiatal lány - akaratán kívül - belekeveredik ebbe a fantasztikus világba, ahol néhány furcsa társ oldalán kénytelen keresztülverekednie magát a gonoszok csapdáin, hogy megmentse a titkos világot és így persze a miénket. Szívnyitás, elbűvölés és felelősségtudat-ébresztés felsőfokon.

A másik általunk ajánlott kedvenc a Croodék, ami szintén a közelmúlt terméke, és nézhető humoros meseként vagy ébresztő felnőtt-történetként, egy Új Világra való felkészítésként. A mesefilm óriási erénye a tündéri grafika, a számtalan hatásos poén és az üzenet, amely garantáltan nemcsak gyermekeknek íródott. Feltöltő program a család minden tagjának.

Királylány-sztorik az egész családnak

A Merida, a bátor minden önjelölt hős és hősnő biztos befutója, bájos tisztaságával, kellemes humorával magyarázatot ad minden kamaszkori pszichológiai kihívásunkra. A saját életét élni vágyó hercegnő egy skót világot idéző háttérrel indul neki a nagy kalandnak, hogy átesve a felnőtté válás kihívásain végül felvállalhassa küldetését. Bátorsága sokunknak példa, és lehetőség…

A másik királylány szintén az önbizalmunkra hat - a Bűbáj című félig rajzfilm-félig romantikus musical örök kedvenc. Nem a legújabb bemutatók közül az egyik, de felfedezésre méltó időről időre. Olyan életörömöt nyit ki bennünk, amely rendkívüli szabadságérzetet ad számunkra, bennünket is énekre és táncra csábítva bizonygatja: az élet csoda, és benne mi vagyunk a varázslók.

A Lorax szintén egy a kihagyhatatlan mesék sorából - édes, és édes és megint csak édes, miközben hatásosan ébreszt rá bennünket a környezetvédelem fontosságára.

És persze Jégkorszak, minden mennyiségben. Nem kihagyható, mert kreatív, ötletes és elvarázsol. Biztosan. Életre kelt karakterek, bájos párbeszédek, kitörő öröm és sok-sok izgalom… a birtokvágytól hajtott mókussal, akinek komplexusaiban talán nem is nehéz magunkra ismerni. És ettől megint csak olyan mulatságos és szerethető az egész… Ha tartalommal szeretnénk feltölteni az idei ünnepeket, irány a vetett ágy, némi egészséges nassolnivaló és e szívmelengető mesefilmek egymásutánja - összebújós közösségi élményben…

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!