Csodaszép csomagolások saját kezűleg

karácsonyi csomagolás 5
Vágólapra másolva!
Nem kell nagy kézügyesség ahhoz, hogy csodaszép csomagok kerüljenek a fa alá! Elég néhány jó és könnyen megvalósítható ötlet, amiből most mi összeszedtünk egy párat.
Vágólapra másolva!

Bebizonyítjuk, hogy se kézügyességre, se súlyos összegek csomagolóanyagok költésére sincs szüksége, ha szeretteit nemcsak az ajándékkal, de annak tálalásával is szeretné elkápráztatni! Hat különböző stílusú, de egyszerűségükben hasonló DIY csomagolási tipp következik.

Forrás: Flickr/craftapalooza

Ragasztó helyett idén inkább varrógéppel dolgozzunk, és ezzel rögzítsük egymáshoz a csomagolópapír széleit! A natúr barna papíron jól mutat a fehér vagy éppen a piros cérna, de a felületet feldobhatjuk különböző színű dekortapaszokkal is.

Forrás: Flickr/rennasverden

Itt a régi újságok és kották újrafelhasználására láthatunk példát. A kisebb ajándékokat Önök is nyugodtan becsomagolhatják ezekkel!

Forrás: Flickr/craftapalooza

Akár papírból is készíthetnek gombot, de a nagyi fiókjában talált régebbi gombokat is újrahasznosíthatjuk. Mennyivel jobban mutat így az egyszerű színes madzag!

Forrás: Flickr/craftapalooza

Nem kell puccos ajándékokra költeni, mi magunk is készíthetünk ínycsiklandózó meglepetéseket. Az ehető ajándékoknál fordítsunk még nagyobb figyelmet a csomagolásra! De persze ezt sem kell túlbonyolítani: madzag és ünnepi matrica a két kötelező kellék.

Forrás: Flickr/estonia76

A színes nejlonszatyrokból így lesz mutatós szalag és masni! A régi napilapokból pedig a papírra ragasztott névtáblák készültek.

Forrás: Origo

A gyerekek kézügyességét is kihasználhatjuk: kérjék meg őket, fessenek ki néhány üres lapot ünnepi szimbólumokkal, és máris kész az egyedi papír!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről