Kabóca Karácsony és EccPecc-Kuckó - programajánló gyerekeknek

Vágólapra másolva!
Karácsonyváró programok az egész országban
Vágólapra másolva!

Kevesebb mint egy hét van már csak a szentestéig, most már egyszerűen minden gyerekprogram a karácsonyról szól. Lássuk tehát, merre vihetik a kedves szülők a lurkókat, ha szeretnék már most fenékig üríteni a karácsonyi hangulat poharát (elnézést kérünk a szörnyű metaforáért).

Karácsonyi barkácshegyek

Készítsd magad a karácsonyi meglepetést - buzdítják Hatvanban, az Ady Endre könyvtárban az általános iskolás gyerekeket 19-én csütörtökön, hogy a délután 2-kor kezdődő ajándékkészítő foglalkozáson karácsonyi dekorációkat, díszeket, asztaldíszeket barkácsolhassanak, a család legnagyobb örömére. Hasonlóan kreatív programot kínál győri Gyermekek Háza, ugyanis a "Lámpást viszek" elnevezésű karácsonyváró játszóházban mézeskalácsot, dióhéj-angyalkát, karácsonyi üdvözlőlapot, karácsonyfadíszeket és lámpásokat fabrikálnak majd a gyerekek 20-án pénteken, délután 3 órától.

Forrás: Nevit Dilmen

Játék és muzsika több napon át

A pécsi Kulturális Központban szombat délután 5 órától Kiskarácsony a téli EccPecc-kuckóban címmel hangszeres muzsikálást rendeznek óvodásoknak és kisiskolásoknak, a belépő 500 forintba kerül. Szintén zenét, ráadásul többfélét is kínál a nagykanizsai Hevesi Sándor Művelődési Központ, ugyanis Karácsonyváró családi hétvégét rendeznek, péntek estétől vasárnap estig tartó programokkal. Lesz Zinger Együttestől a No Problem Zenekaron át Anima gospelkoncertig minden, plusz mondókás félóra kicsiknek, Csillagszóró Játszópark, kézműves foglalkozás mézeskalácskészítéssel egybekötve. Kaposvár szintén komoly kínálattal készül, "A hét domb Karácsonyi meséi..." néven ugyanis egész héten át gyerekprogramok sokaságát kínálják. A programok eklektikus sokszínűséggel sorakoznak, csak hogy a végleteket említsük, békésen megfér egymás mellett a Református Templom kórusa és a Füred Rock Szín Kör, Óz, a hatalmas mozivetítés és a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület Örökbefogadó Napja.

Zöld program

Mindenképp megemlítenénk még a tiszafüredi Szabics Kikötő Camping programját, a Télköszöntő ökotúra és madárkarácsonyt, december 21-én, szombat reggel 10 órás kezdettel. A résztvevők különleges kirándulást tesznek a téli erdőben: gémeket és vadludakat lesnek, felkeresik a "Megnyugvás kútját", és még a madáretetőt is feltöltik! A részvételi díj 1000 forint, 14 év alatti gyerekeknek 500 (négy éves kor alatt ingyenes). Vigyázat: a programon csak előzetes regisztrációval lehet részt venni, részletek a kemping honlapján találhatók.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!