A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Karácsonyi filmes toplista

Karácsonyi filmajánló
Vágólapra másolva!
Filmek, amiket szigorúan tilos kihagyni karácsonykor
Vágólapra másolva!

Nincs karácsony filmajánló nélkül, úgyhogy mi úgy gondoltuk, csavarunk egyet a dolgon, és idén egyszerre két listát is kapnak: az egyik az idei legjobb karácsonyi filmeket sorolja fel, a másik pedig minden idők legtutibb alkotásait listázza. A felsorolást szabad kommentben bővíteni!

Karácsonyi filmajánló Forrás: [origo]

2013 dobogósai

1. helyezés: A hobbit - Smaug pusztasága

Nyilván szubjektív, hogy ki mit tart a felhozatal legjobbjának, de hogy a Hobbit kasszasiker lesz, ahhoz nem férhet kétség. Témaválasztását tekintve egyáltalán nem karácsonyi, viszont most már hagyományosan év végére időzítik a Gyűrűk Ura saga legújabb epizódjainak szabadon eresztését, most sem történt máshogy. A karácsonyi kínálatból ő az abszolút győztes.

2. helyezés: Csillaghercegnő

A norvég filmipar izgalmas családi filmmel szállt versenybe idén decemberben: főhőse egy árva kislány, aki mesés próbatételek sorát kiállva fényre gyújtja a Karácsony Csillagot, ezzel megmentve szülőhazáját. Klasszikus mesei alaphelyzet, 6 éves kor felett az egész családnak jó szívvel ajánlható.

3. helyezés megosztva: Jégvarázs - A Mikulás mentőakció

A Jégvarázs amerikai, a Mikulás mentőakció pedig egy angol animációs film, az előbbit sajnos csak 6 éven felülieknek ajánlják. Mindkét mesében van egy gonosz szereplő (az egyikben a Hókirálynő, a másikban Nevil), aki fondorlatos módon vagy a Mikulást, vagy az egész királyságot fenyeget, és természetesen van egy jó főhős (Anna, illetve Bernát manó), aki viszont keresztül húzza az ádáz terveket. Egyik sem egy Oscar-díjas produkció, viszont kellemes, popcornnal dúsított családi szórakozást ígér egy hideg téli hétvégére.

Örökzöld dobogósok

1. helyezés: Igazából szerelem

Ezen nincs is mit érvelni, aki az utóbbi évtizedben járt moziban, annak nem lehet kétsége afelől, hogy ez az abszolút karácsonyi csúcsfilm. Ismerünk olyat, aki évről-évre rituálisan megtekinti december 24-én este, és olyat is, akinek minden decemberben az "All I want for Christmas" van csengőhangnak beállítva. Ugye idén sem hagyja ki, kedves olvasó?

2. helyezés: Reszkessetek betörők

Az ifjú és még bájos Macaulay Culkin elbán a rosszban sántikáló betörőkkel, de mindenzt ötletesen és viccesen teszi, úgyhogy még a legelvetemültebb agresszióellenesek sem tiltják le a gyereket a film megtekintéséről. A történet természetesen karácsonykor játszódik, és a Joe Pesci - Daniel Stern betörőpáros idétlenkedése megúnhatatlan. Nem véletlen játszák le minden évben a tévék.

3. helyezés: Karácsonyi lidércnyomás

Tim Burton kultikus bábfilmjét több évig készítették, hogy aztán még több éven át muszáj legyen újra meg újra megnézni, mert egyszerűen megunhatatlan. Nem is annyira a történet (Rosszcsont Jack átveszi a Mikulás helyét), de a bábok, az egész film képi világa és utánozhatatlan hangulata teszi megkerülhetetlen karácsonyi filmmé. Nem annyira elandalodásra, mint inkább csodálattal vegyes borzongásra ajánljuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!