Vágólapra másolva!
Már írtunk a közösségi játékok unaloműző és személyiségfejlesztő hatásairól. Következzék a második rész, újabb ötletekkel.
Vágólapra másolva!

Ugye, nincs kellemesebb, mint hangos kacagások közepette ünnepelni, akár egy társasjáték birodalmában megmerítkezve, akár saját, kreatív ötleteink mentén előhívni gyermeki énünket, és odaadni magunkat a játékörömnek. Az alábbi játékok gyermek és felnőtt társaságban egyaránt élvezetesek, de a kevert korosztály körében is működőképesek.

Közösségi Játékok Forrás: fickr/dizzyscastle

Huhogó örömök

A bizalomépítés minden korosztály számára fontos, a Bagoly című játék épp ezt a lehetőséget célozza. A megfelelő megvalósításhoz tér szükséges – jó időben télen is ideális terep hozzá a kert vagy a közeli park. Minden játékos csukott szemmel áll. A játékvezető megérint valakit, ő lesz a Bagoly. A kijelölt játékos kinyitja szó nélkül a szemét.

Mindenki más marad csukott szemmel, de előre nyújtják a karukat, és tapogatózva haladnak. Ha valakit megérintenek, elhangzik a kérdés: Bagoly? Ha erre a „Bagoly?" - visszakérdezés a válasz, nem sikerült megtalálni az „igazit". Ha azonban néma csönd a „felelet", a két játékos összekarolva folytatja az útját, és immár együtt alkotják a bagoly-csapatot. A játék akkor zárul, ha mindenki „bagollyá" válik. Amilyen egyszerű, olyan élvezetes játék, általában nagy nevetések kísérik.

Életmentés tutajon

Az együttműködés játéka következik, amelyhez szükség van újságpapírra és néhány lelkes játékosra. A cél: minél több embert megmenteni, ami a karácsony érzületéhez is kapcsolódni tud talán. A padló a víz, az újságpapír-lapok pedig a tutajokat szimbolizálják. Van egy őrszem, aki bármikor elkiálthatja magát: „Cápa!". Mindenki mozgásban van, úszik a térben, és amikor elhangzik a kiáltás, mindenkinek tutajra kell lépnie, amíg ötig elszámol az őrszem. Ha ez nem sikerül, őt bizony felfalja a cápa, kiesik a játékból. Minden egyes cápatámadás után kevesebb a tutajok száma, erre ügyelni kell, azaz a feladat alkalomról alkalomra nehezül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!