A zserbóhoz hasonlóan, ennek a süteménynek is számos elkészítési módja létezik. Van, amelyik lekvárral és van, amelyiknek grízes töltelékkel készül. Most azonban a családi receptünket receptet osztom meg, ami lekvár és gríz nélkül készül, de így is mennyei finomság.
Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Csokimázhoz:
Elkészítése:
A tésztához gőz felett forróra keverjük a margarint a cukorral, a tojással és a mézzel. A gőzről levéve hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát és egy masszává gyúrjuk. Három lapot nyújtunk ki a kapott tésztából. 180 fokra előmelegített sütőben 5-6 perc alatt világosbarnára sütjük.
A krémhez a lisztet megfőzzük a tejben, és a fél tasak pudingport, amíg egy sűrű, dara szerű állagot nem kapunk. Ha kihűlt, a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes masszához, amíg krémet nem kapunk. Ezután a kapott krémet elfelezzük. Egyik felébe három csomag vanilíát, a másikba egy csomag vaníliát és a kakaóport tesszük.
A legalsó tésztalapra tesszük rá a kakaós krémet, ráhelyezzük a második tésztalapot, majd ennek a tetejére kenjük a vaníliás krémet és helyezzük rá a harmadik lapot.
Ezután elkészítjük a csokimázt. A cukrot a kakaóporral és a vízzel összeforraljuk, majd belekeverjük a vajat. Ezután a bevonatot rákenjük a harmadik tésztalap tetejére. Ezzel el is készült a mézes krémes süteményünk.
Hűtöbe téve pihentetjük a süteményt legalább 1 napig, hogy megpuhuljon.