Hétvégén kiderül: okosabbak vagyunk, mint öt éve?

Törekedjünk arra, hogy utódaink is kaphassanak levegőt dr. life Föld környezetvédelem
Vágólapra másolva!
Az okoskorszak esélyeiről, jövőnkre gyakorolt hatásairól szól a 9. Fenntarthatósági Nap. A beszélgetésen részt vevő szakértők idén a „smart korszak” esélyeit és a jövőre gyakorolt hatását helyezik fókuszba, olyan témákat érintve, mint az okos gazdaság és környezetvédelem, a tudatos társadalom, de választ kaphatunk arra a kérdésre is, hogy vajon okosabbak vagyunk, mint 5 éve?
Vágólapra másolva!
A Föld erőforrásai – beleértve az embereket is – végesek Forrás: Thinkstock

Gondolatébresztés a fenntarthatóság jegyében

Hogyan segít az információs technológia a környezetvédelemben, a piacra jutásban és a piacszerzésben vagy az esélyegyenlőség biztosításában? Hogyan köti össze a vidéki kistermelőt a főváros piacával? Milyen trendek, technikai újítások várhatóak 5 év múlva? Mit jelent a fenntartható épület? Mik a trendek az önvezető autók fejlesztésében? – csak néhány kérdés azokból a témákból, amelyekre választ kaphatnak az érdeklődők, akik kilátogatnak a Fenntarthatósági Napra.

Google Koala elektromos önvezető autó Forrás: Google

A rendezvény olyan fesztiválkonferencia, ahol különböző szakterületről érkező

közszereplők – művészek, professzorok, üzletemberek, média képviselői

– beszélgetések keretében járják körbe közérthetően azt a témát, hogy milyen jövő felé tartunk, és mit tehetünk annak érdekében, hogy ez a jövő élhetőbb legyen. A beszélgetésen részt vevő szakértők

idén a smart korszak esélyeit és a jövőre gyakorolt hatását helyezik fókuszba,

olyan témákat érintve, mint az okos gazdaság és környezetvédelem, a tudatos társadalom.

Nem csak beszélnek róla

A rendezvényen, amelynek a Telekom a főszervezője, a szekcióbeszélgetések mellett közel 50 kiállító várja az ügy iránt érdeklődőket, többek között

a megújuló energia, a termelői élelmiszerek, a vegán étkezés és az ökodivat

témakörében.

A fenntarthatóság egyik kulcsa lehet a megújuló energia széles körű használata Forrás: AFP

Az előadásokon elhangzottakat a kiállításon meg is lehet nézni, tapasztalni, vagy akár kóstolni.

A szervezők a helyszínen olyan társadalmi szervezeteknek, vállalatoknak és kezdeményezéseknek adnak bemutatkozási lehetőséget, akik társadalmi, gazdasági és/vagy környezetvédelmi témában hitelesek, és akikről úgy gondolják, hogy érdekes és jövőbeorientált megoldásaival hozzájárulnak a fenntarthatósághoz.

A rendezvény 2016. szeptember 24-én (szombaton) 12.00-kor kezdődik az Akvárium Klubban. A Fenntarthatósági Média Klub és a Magyar Telekom az eseményen hirdeti ki a közös sajtódíjpályázat eredményét, és adja át a nyertesek díját.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről