A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kurt Cobain a legsikeresebb önpusztító<br/>

Vágólapra másolva!
A Grammy, az Arany Zsiráf és a többi fajsúlyos könnyűzenei díj átadása után ezúttal posztumusz díjat vehetett volna át Kurt Cobain, a Nirvana 1994-ben öngyilkosságot elkövetett énekese. Egy angol zenei hetilap őt választotta minden idők legrettegettebb zeneipari botrányhősének.
Vágólapra másolva!

A boldog győztes Kurt Cobain

A lista első helyét annak a Kurt Cobainnek sikerült megszereznie, aki 27 évesen egy unalmas napon 1994 áprilisában egy, a saját fejére jól irányzott puskalövéssel vetett véget életének és egyben együttesének, a milliós lemezeladásokat produkáló Nirvanának. Cobain természetesen egy szimpla öngyilkossággal nem érdemelhette volna ki ezt a címet, ehhez nyilván az is kellett, hogy felnőtt élete jelentős részét heroinfüggőként élje le.

Liam Gallagher - van még mit tanulnia

A huszas rangsoron helyet kapott még a mai botrányhősök közül az Oasis egyszerű lelkű, ámde roppant agresszív énekese, Liam Gallagher (5. hely), az egykori Take That tag, majd súlyosan kokainfüggő Robbie Williams (6.) és a puritán Amerika rémálma, a rockújságíróból szado-mazo ruhákba bújtatott nemi identitászavart imitáló Marilyn Manson (9.). A nagy öregek közül labdába rúghatott a hatvanas évek óta többször eltemetett, ám racionálisan megmagyarázhatatlan okokból minden túlkapást túlélő Rolling Stones gitáros, Keith Richards (7.), az 1971-ben csúnyán és kövéren magát halálba ivó, akkor 27 éves Jim Morrison (12.) és az alkoholista, denevérfej leharapós mutatványáról elhíresült Ozzy Osbourne (15.)

A konkurens újságok természetesen máris fanyalognak, mondván a Melody Maker magukat szakembernek kikiáltó kontárjai a botrány műfajának számos klasszikusáról egyszerűen elfeledkeztek. Talán igazuk is van, hiszen a listán nem jutott hely például a barátnőjét meggyilkoló, majd mindössze 21 évesen heroin-túladagolásban elhunyt Sid Viciousnak, a Sex Pistols basszusgitárosának vagy a szabados nemi életet magas fokon művelő, majd magát szintén túladagoló Janis Joplinnak.

Bede Márton

Ajánló:

Az önpusztítóverseny győztesének népes rajongótábora van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!