Testvéri viszály tört ki a Jackson-jubileum előtt

Vágólapra másolva!
Michael Jackson három évtizedes szólókarrierjének megünneplésére nagyszabású, kétrészes gálaestet rendeznek szeptemberben. A ceremónia fénypontja Jacko közös fellépése lett volna testvéreivel, az egykori Jackson 5 tagjaival, de valószínűleg a történelmi pillanat elmarad, mivel az egyik fivér, Jermaine nem vehet részt a műsorban.
Vágólapra másolva!

A szeptemberben új albummal visszatérő Michael Jackson zenei pályája négy testvérévek együtt, a Jackson 5 tagjaként kezdődött a hatvanas évek közepén. Michael volt a legfiatalabb és a legtehetségesebb, így harminc évvel ezelőtt akkori lemezkiadója, a Motown tanácsára szólókarrierbe kezdett - csakúgy, mint a nála négy évvel idősebb Jermaine. Ezután egy ideig Michael és Jermaine önállóan és a Jackson 5 tagjaként is dolgozott a show bizniszben, 1975-ben azonban, miután Michael, Jackie, Tito és Marlon átszerződött az Epic kiadóhoz, Jermaine végleg szakított a "családi kötelékkel". Helyére a legfiatalabb Jackson-fiú, Randy került, majd az együttes Jacksons néven működött tovább (mivel a Jackson 5 nevet a Motown birtokolta).

1984-ben egy turné erejéig újjáalakult a Jackson 5 eredeti felállása, és egészen mostanáig úgy tűnt, az öt Jackson-testvér idén szeptemberben újra együtt lép majd színpadra, méghozzá azon a gálán, melyet Michael Jackson három évtizedes szólókarrierjének köszöntésére rendeznek. Ám ez a terv kútba esett, Jermaine ugyanis nem fog részt venni az ünneplésben.

A sztárok egész sorát - Whitney Houston, Britney Spears, 'N Sync, stb. - felvonultató két estés show szervezőihez Jermaine és Randy Jackson nevében nyílt levelet intéztek, melyben a feladók kifogásolták a túlzottan magas jegyárakat, valamint azt, hogy a két gálakoncert bevételéből semmit nem kívánnak jótékonysági célokra fordítani. A levél írói azt is leszögezik, hogy egyedül csak a Jacksonokkal hajlandóak megosztani a színpadot, más előadókkal nem. A levélre válaszul David Gest, a jubileumi gálakoncertek producere kizárta Jermaine-t a műsorból, míg Randy "sorsát" függőben hagyta.

Közben Marlon Jackson is kiadott egy közleményt, melyben azt állítja, hogy Randy nem is tudott arról a levélről, amit Jermaine eljuttatott az amerikai médiához. Marlon sajnálkozását fejezte ki, amiért Jermaine "zűrzavart keltett" és kijelentette, hogy Randy ott lesz a "családi újraegyesülésen".

Jermaine-ről köztudott, hogy rossz viszonyban van a többiekkel, különösen Michaellel, akit még egy lemezfelvételen is pocskondiázott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről