A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Az ex-Beatles tagok akciója New Yorkért

Vágólapra másolva!
Az amerikai terrortámadás áldozatainak megsegítésére két nagyszabású jótékonysági koncertet is tartanak. Az első, október 2-ai, Yoko Ono szervezte rendezvény keretében John Lennon, a néhai Beatles tag dalait elevenítik fel. A másik ex-Beatles tag, Paul McCartney inkább az október 20-ai Koncert New Yorkért eseményhez csatlakozott. Közismert, hogy Lennonnal megromlott a kapcsolatuk Yoko Ono miatt.
Vágólapra másolva!

lennontributekoncertA John Lennon emlékkoncertnek Kevin Spacey lesz a házigazdája. A Lennon számok közül az In My Life-ot Dave Matthews, a Strawberry Fileds-et Cyndi Lauper, a Lucy in the Sky with Diamonds-ot Mark Anthony énekli az este folyamán. Fellép még többek között Lou Reed, Moby, Alanis Morissette, Ben Stiller és a Maffiózók sorozat főszereplője James Gandolfini is. A rendezvényt élőben közvetít a VH1 zenei adó.

A cél az érzelmes megemlékezés az elhunyt Beatles tag életéről. Lennon születésnapján, október 9-én tartották volna, de mára tették át, hogy a befolyó összeget jótékonysági célokra mielőbb felhasználhassák.

Amikor Yoko Ono elhatározta, hogy John Lennonról koncerttel emlékezzenek meg, nem is sejtette, hogy a békeharcos exférjének a békéről, együttélésről szóló szövegei ennyire időszerűek lesznek. Lennon még mindig megnyugtatja a New Yorkiakat. A Daliy News beszámolója szerint a virrasztásokon sok Lennon idézet -például az "Adj a békének egy esélyt" felirat- szerepelt a papírokon.

Yoko Ono a Tisztelgés a hősök előtt megakoncertre is utalva megjegyezte: Ebben a nehéz időszakban az embereknek többre van szükségük, mint a gyászolás, gyógyítás. A humorérzéküket is vissza kell nyerniük.Paul McCartney

A másik ex-Beatles tag, Paul McCartney inkább az október 20-ai Koncert New Yorkért eseményhez csatlakozott. Róla közismert, hogy utálja Yoko Onót.

Ebben a rendezvényben is több olyan zenész és hollywoodi sztár vesz részt, akik dupla sőt tripla szerepet vállalnak a jótékonysági alapítványok szervezte eseményeken.

Melissa Etheridge-től a The Who-n át Bon Joviig, Gwyneth Paltrowtól, Jim Carreytől John Cusackig szinte mindenki fellép a New York-i Madison Square Gardenben. A Magyar Hírlap értesülése szerint még Sting is ott lesz.

A koncertből befolyó összeget a Robin Hood jótékonysági segélyalap az amerikai terrortámadások miatt szükséget szenvedő New York-i családok, New York polgármestere, Rudolph Giuliani alapította Twin Towers alap pedig a mentőmunkások javára fordítja.

Paul McCartney eredetileg azt tervezte, hogy egy külön koncertet tart a tűzoltók megsegítésére, de a felkérésre áttért a nagyobb, Koncert New Yorkért csapatba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!