George Harrison befejezetlen szólóalbuma

Vágólapra másolva!
A csütörtökön elhunyt George Harrisonnak hamarosan posztumusz lemeze jelenik meg, állítja egy brit napilap. A Beatles egykori gitárosa betegsége miatt már nem tudta az albumot teljesen befejezni.
Vágólapra másolva!

George Harrison a halála előtti hónapokban utolsó lemezének felvételén dolgozott svájci és angliai otthonában, írja a londoni Sunday Times. Jim Keltner dobos, aki a nyolcvanas években Harrisonnal együtt a Traveling Wilburys szupercsapatban dolgozott, a lapnak elmondta, a Harrison által felvett számok alá ő játszotta a dobkíséretet. A lemezfelvétel már majdnem elkészült, amikor Harrison állapota ismét rosszabbodott.

"Fantasztikus érzés volt ismét együtt dolgozni vele a stúdióban. Az új dalok egy része nagyon szívbemarkoló, életének utolsó néhány évét érintik. Hallgatva őket rögtön nyilvánvalóvá válik, miről is szólnak. A CD közel áll a befejezéshez. Lesznek, akik azt fogják mondani, hogy nem teljesen kidolgozott, és lehetséges, hogy még dolgozni kéne rajta. Ismerve George-ot, az az érzésem, hogy ő inkább ilyen egyszerűnek, közvetlennek hagyná."

Keltner elmondta: utoljára vasárnap este látta Harrisont. "Fantasztikusan nézett ki. Olyan volt mint egy herceg. Egyáltalán nem látszott olyannak, mint aki rákban szenved. Arca csillogott, és nevetett." Keith Badman, akinek a múlt hónapban jelent meg legutóbbi könyve a Beatlesről, a brit lapnak elmondta, a lemezfelvételeket titok övezte, ám Harrison azt tervezte, hogy októberben kiadja a CD-t, Sajnos betegsége miatt erre már nem került sor.

A Sunday Times szerint Harrison felesége, Olivia és fia minden bizonnyal kiadja a lemezt. Az egykori Beatle a "Portrait of a Leg End" szójáték munkacímet adta albumának, nehezen viselt világhírességére utalva. A dalok egyikében, a Rising Son címűben, Harrison nemcsak a keleti vallások iránti érdeklődésére utal, hanem fia, Dhani gitárosi képességére, ami minden bizonnyal apja nyomdokaiba röpíti őt.

Korábban:

Meghalt George Harrison, a legfiatalabb Beatle

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről