A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Tv-játék készült a Gorillazról

Vágólapra másolva!
A Blur-énekes Damon Albarn által életre hívott együttes, a Gorillaz nemsokára interaktív tv-játék formájában is boldogítja majd a rajongókat. A játékos egy digitális tv-készülék és annak távirányítója segítségével az együttes egyik tagját irányíthatja majd egy árkád jellegű kalandban.
Vágólapra másolva!

A Gorillaz persze adja magát az ötlethez. Az együttes ugyanis csak virtuálisan létezik, mindössze négy, számítógépes animációval és hagyományos rajzfilmtechnikával készült figura formájában jelenik meg. A zenét számos segítséggel a Blur énekese készíti, a figurákat Jamie Hewlett animálja.

Az így összerakott zenekar nem kis sikereket könyvelhetett el a tavalyi év során, több számuk is listavezető lett. és egyáltalán, tele volt velük a sajtó. Ennek köszönhetően a szerdai Brit Awardson is felléphetnek majd. Hat jelölésével ugyanis a Gorillaz az idei Brits' favoritja. Övék lehet a legjobb brit csapat és a legjobb brit album díja is akár, a sajtó azonban úgy véli, a zsűri túlságosan is konzervatív ahhoz, hogy holmi nemlétező együtteseknek díjakat osszon.

Így vagy úgy, a fellépés csak vásznon lesz látható, és ha esetleg mégis megnyernék a hat díj bármelyikét is, hát az átvétel sem lesz egyszerű.

Persze a Brits’ díjai édeskeveset számítanak a Gorillaz népszerűségének szempontjából. Az ugyanis pont úgy lett megtervezve, hogy kellemes legyen, tessék szinte mindenkinek és szórakoztasson, mindenekelőtt.

Ezt a célt szolgálja a videojáték is, amelyben a jól ismert kis japán figurát, Noodlest irányíthatjuk a távirányítóval 12 feledhető, de mozgalmas pályán át.

A King-Kongra hasonlító, az elmés Zombie Kong névre hallgató játék pénteken indul az angol PlayJam csatornán. Meglepő lehet, de az angol háztartások egynegyede képes a szolgáltatás fogadására.

A Gorillaz lesz az első együttes, amelyről hasonló tévés játék készül, tovább erősítve annak interaktív imidzsét. Honlapjukon már most is rengeteg flash-játék található, akár a Clint Eastwood-klipből ismert terepjárót is vezethetjük.

Mindezek mellett nem a Gorillaz az első csapat, amelyet számítógépes játékba öntenek. A Michael Jackson-féle Moonwalker árkádtól az Ozzy-féle FPS-ig sok mindennel örvendeztettek már meg minket a programozók.

Korábban:
Vásznon turnézik a Gorillaz

CD-ajánló:
Gorillaz

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!