A zenészek keveslik a 87 decibelt

Vágólapra másolva!
Az Erópai Unió számos tagországában egyre nő azon politikusok száma, akik amellett állnak, maximálják a koncerteken, szórakozóhelyeken, bárokban játszható zene hangerejét 87 decibelben.
Vágólapra másolva!

A Lemmy, a Motorhead veterán frontembere kikelt magából a hír hallatán. Európában ne lehessen olyan hangos koncerteket adni, mint ahogyan azt megszoktuk.

A rocker szerint eleve rossz ötlet 87 decibelre maximálni a koncertek hangosságát - ami a mai értéknek nagyjából csak a fele - mert szerinte egy ilyen döntéssel az élő koncertek lényegétől fosztanák meg a rajongókat.

"A rock and roll lényege a hangerő. Hogy a francba érezhetnénk jól magunkat, ha le kell venni a hangerőt?" - véli Lemmy.

Conal Dodds, a londoni Metropolis Music képviselője szintén nem ért egyet a tervezett új előírással. "Nem célunk, hogy bárkinek is halláskárosodást okozzunk, de el kell mondanom, sokan hangosabban kiabálnak, mint 87 decibel.

Az nem igazi hangerő. Gyakorlatilag az általunk ismert élő rockzene halálát jelentené az új rendelkezés. Annak lenne a legtöbb értelme, ha a koncertjegyekre rákerülne a figyelmeztetés, mint ahogy azt sok nagy koncertünk esetében fel is tüntetjük a jegyeken" - mondta.

Jelen pillanatban a legtöbb rockkoncert 96-99 decibel hangos, a fájdalomküszöb nagyjából 120-140 decibelnél húzódik.

Korábban:
Tisztelgés a Ramones előtt

Gyarapítsa gyűjteményét!
A Motorhead albumaival

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről