Vágólapra másolva!
Az öt éves ParaRadio és az Ultrahang Alapítvány május 4-én az Almássy Téren rendezi meg kifejezetten a nem táncolható kísérleti elektronikus zenének szentelt fesztiválját.
Vágólapra másolva!

Mouse on Mars
ParaRadio

Az X-Peripheria Fesztivál a partyk tengerében igazi unikumnak számít, különös népszerűségnek örvend az elektronikus zenét nem csak a testmozgás miatt kedvelők körében. Konzekvensen kísérletezőbb kedvű előadókat vonultat fel, reprezentálandó a szcéna főbb irányvonalait.

A két legimpozánsabb fellépő idén a mára már meglehetősen nagy nevet szerzett német formáció, a Mouse On Mars és az Oval.

Ketten fellépnek közösen is: ez volna a Microstoria. Ez utóbbi élő fellépései valóban ritkaságszámba mennek.

Az 1993-ban Andi Toma és Jan St. Werner által életre hívott Mouse On Mars alapvetően számokban és nem stílusokban, albumokban gondolkodik. A zenekar az elmúlt években beutazta az egész világot, így 2002-re egyetlen fellépést sem terveztek. Kivételként mégis beiktatták az X-Peripheriát, mindannyiunk megelégedésére.

Az Oval élő előadásai tulajdonképpen nagy formátumú hangbemutatók, hangzásvilága melodikus, zenéje valódi csemege.

Rajtuk kívül vendég lesz az osztrák Christian Fennesz, a japán KK.Null, magyar részről pedig a Lautrec és Xrc mutatkozik be a szélesebb közönségnek.

A külföldi fesztiválokkal is vetekedő zenei felhozatalt a már megszokott intenzív vizuális aláfestés egészíti ki teljes élménnyé.

X-Peripheriával kapcsolatos legfrissebb információk a fesztivál honlapján olvashatóak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!