A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Sziget 2002 - csütörtöki menü

Vágólapra másolva!
A Sziget második napjára nem jutott nagy sztár. Éppen ezért érdemes a Nagyszínpadon és a szokásos kocsmákon kívül más helyszínekre is elnézni.
Vágólapra másolva!

A gyermekkorú látogatók lekötésére a legideálisabb terepet a Zöld Udvar nevű helyszín nyújtja. Itt az apróságok és a lélekben apróságok naphosszat múlathatják az időt a játszóházban és vehetnek részt a legkülönbözőbb kézműves foglalkozásokon, az agyaglevéllenyomat-készítéstől egészen a papírhulladékból összeeszkábált képeslapokig.

A Sziget nagyszínpadjának programja talán ezen a csütörtöki napon sikerült a legszegényesebbre. A két mérsékelten jelentős finn együttes közé beékelve a 19:30-kor kezdő Quimbyt azonban bátran ajánlhatjuk. A szívós munkával a Kispál és a Borz által vezérelt magyar alternatív rockzenei mezőny élcsapatába felzárkózó együttesnek nemrég jelent meg új albuma. A Szigeten egyébként is minden becsületes magyar együttes igyekszik összekapni magát, így tőlük is emlékezetes produkciót várhatunk.

A Quimbyvel gyakorlatilag egy időben, 19:45-től játszik a Világzenei Nagyszínpadon a P18, a szerdai napon fellépett Mano Negra-utód Sergent Garcia csütörtöki megfelelője. A P18 ráadásul azért is tekinthető a kilencvenes évek elejének legendás francia zenekara utódjának, mert lemezeiken többen is közreműködnek az egykori Mano Negra-tagok közül. A néhány hónapja Budapesten járt Manu Chao után tehát ismét salsára, hiphopra és minden egyéb finomságra lehet számítani, zseniálisan táncolható egyvelegben.

A feleslegesen megterhelő gyaloglás elkerülése végett a P18 után érdemes továbbra is világzenénél maradni, mivel 21:30-kor ugyanezen a színpadon kezd az amerikai Klezmatics. A Frank London trombitás által vezetett, New Yorkban székelő klezmerzenekar a hagyományos kelet-európai zsidó dallamok legeredetibb és leghitelesebb előadójának számít. A síró hegedűdallam náluk figyelmeztetés nélkül csap át a Dead Kennedys California Über Alles című számának átdolgozásába, az eredmény pedig egyáltalán nem sérti a fület.

Este 11 órakor a Wan2 színpadra vánszorog fel az idei Sziget talán legfogatlanabb oroszlánja, a UK Subs punkegyüttes. 1976 óta léteznek, bár az eredeti felállásból már csak az énekes Charlie Harper maradt meg, ő is elég rozoga állapotban. Az 'ő még látta Lenint' effektus miatt a nosztalgikus lelkeknek mégis kötelező ez a koncert, hiszen a UK Subs játszott együtt például a Clashsel, még akkor, amikor e csütörtök esti koncert látogatóinak nagy része meg sem született.

A késő éjjeli levezető tánczene élvezésére csütörtökön a Tilos rádió sátra lehet a legalkalmasabb. Itt a pesti éjszaka olyan hétpróbás lemezlovasai teszik majd a bakeliteket, mint Keyser, Lee'N Gum és a félállásban az Amorf Ördögökben zenélő Erik Sumo. Stílusmeghatározással ezúttal meg sem próbálkozunk, lesz ott minden, amit egy markos legény két lemeztáskában magával cipelni képes.

Jó szórakozást!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!