Saját lányai perlik James Brownt

Vágólapra másolva!
Több mint egymillió dollárt követelnek James Brown lányai az apjuktól abban a bírósági periratban, melyet nemrégiben juttattak el a szövetségi bírósághoz. Brown pereivel ellentétben a beadvány nem szexuális bűncselekményt sérelmez, a lányok a szerzői jogdíjakból akarnak részesülni.
Vágólapra másolva!

Fotó:MTIDeanna Brown Thomas, aki egy South Carolina-i rádióadóban dolgozik, és dr. Yamma Brown Lumar, aki Texasban orvos, azt állítják, hogy apjuk visszatartotta azon 25 dal szerzői jogdíjából származó bevételek részarányos összegét, amely dalok megírásában ők is közreműködtek, és amely összeg őket is megillette volna. A lányok ügyvédje, Gregory Reed állítja, hogy bár Deanna és Yamma csak 3 és 6 évesek voltak, amikor James Brown dala, a Get Up Offa That Thing 1976-ban sikerszám lett, a lányok segítettek megírni a számot.

A 69 éves Brown nem reagált a bírósági beadványra. 1998 óta haragot tart családjával, azóta, hogy Deanna lánya beutaltatta egy pszichiátriai intézetbe, ahol gyógyszerfüggőséggel kezelték. Miután kiengedték a kórházból, Brown megfogadta a média nyilvánossága előtt, hogy a lányai egy centet nem kapnak többé tőle. Szavát betartotta, bár az elmúlt évben hajlandó lett volna kifizetni egy 198 ezer dolláros összeget nekik, de csakis akkor, ha minden szerzői jogot átruháznak rá. Brown volt neje, Diedre Jenkins szintén résztulajdonosa a szerzői jogoknak, ő viszont eddig minden őt illető összeget megkapott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről