Madonna feldühítette a zsidó közösségeket

Vágólapra másolva!
Madonna legújabb klipjében feleslegesen és oda nem illően használja a zsidó vallásos szimbólumokat, ráadásul mindezt csak azért teszi, hogy jobban el tudja magát adni - állítja az Egyesült Államok számos zsidó közössége és ismert személyisége.
Vágólapra másolva!

Forrás: Warner MusicNagyobb port kavart az új James Bond-film, a Die Another Die címadó dalának videoklipje, mint azt Madonna gondolta volna. Miután számos közösség és személyiség jelezte, mélyen fel vannak háborodva Madonna legújabb klipjének tartalmán és mondanivalóján, Madonna külön sajtótájékoztatót tartott a klip vallásos vonatkozásairól. Az ügyben megszólalt a Madonnát okító rabbi is.

A közösség jó pár alapvető jelenséget sérelmez a klipben. Először is a Madonna karján található héber nyelvű tetoválásokat. A vallásos zsidók soha nem tetováltatják magukat, hiszen úgy kell visszatérniük isten elé, ahogy tőle származnak. A betűk amúgy a tízparancsolatra utalnak, a jelentésük: ne. Emellett a klipben Madonna tfilint (más néven tefilint) visel, valamint imaszíjakat, s ezt csak a férfiak tehetnék.

Hallgassa Madonna lemezeit!http://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263007467612311&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/keres.html?kereso.szo=MADONNAKabbala Világközponthttp://www.kabbalah.info/

A New York Daily Newsnak nyilatkozva egy rabbi elmondta, egy vallásos zsidó számára már önmagában egy imaszíjakat viselő nő látványa is mélyen felháborító lehet. Szerinte itt arról van szó, hogy "egy nem hívő olyan szimbólumokat használt fel szórakoztatási célokra, melyek számára és közönsége számára talán érdekesek, másoknak azonban szentnek számítanak".

Az ügyben felszólalt az a rabbi is, aki a Los Angeles-i Kabbala Központban Madonna tanára volt. Szerinte a tetoválások, amiket a klipben láthatunk, lemoshatóak, így nem sértik a törvény szellemét. Ráadásul a Kabbala tanításai szerint mindenkinek a saját útját kell követnie, s Madonna pontosan ezt teszi.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről