A Dixie Chicks egy nap alatt 10 milliárdot kasszírozott

Vágólapra másolva!
Több mint 867 ezer jegyet adott el egyetlen nap alatt májusban kezdődő koncertturnéjára a könnyed countryzenét játszó amerikai Dixie Chicks. A 49 millió dolláros bevétellel zárt új rekordot állítottak fel a popzene történetében.
Vágólapra másolva!
Forrás: Epa
A Dixie Chiks a Grammy díjkiosztóján

Újabb rekordot döntött meg az amerikai Dixie Chicks. Az igazi közönségkedvencnek számító csapat Lipton Presents Dixie Chicks Top Of The World elnevezésű világméretű turnéjára egyetlen nap alatt csaknem az összes jegy elkelt. Az 59 tervezett helyszín közül 51 már a március elsején indított jegyeladás első napján megtelt, a további nyolc fellépésre is csak alig néhány jegy maradt, s így a lányok a napot 867 ezer eladott belépővel és 49 millió dolláros, azaz 10 milliárd forintos bevétellel zárhatták. Ezzel olyan előadók által felállított rekordokat döntöttek meg, mint a U2, a Rolling Stones vagy Paul McCartney.

Az 1989-ben alakult, dallamos countryt játszó Dixie Chicks 1998-ig nem tudott jelentős sikereket elérni. Akkor, az együttes meghatározó alakjának kilépésével és egy fiatal zenész felvételével modernebb hangzást és egyben fiatalosabb külsőt kapott a csapat. Új időszakuk első lemeze azonnal kiemelte őket az ismeretlenségből; megjelenése óta a lányokat a modern country megalkotói között tartják számon. A nemrégiben megtartott Grammy-díjátadáson a Dixie Chicks négy díjat is hazavihetett: 2002-ben a Home az év countrylemeze, a lányok a legjobb női countryelőadók és -zenészek, valamint övék a legjobb albumborító is a zsűri véleménye szerint.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről