A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ákos másodszor is COMET-díjas

Vágólapra másolva!
Idén már harmadik alkalommal adták át hazánkban is a német zenei csatorna, a VIVA által alapított COMET-díjat. A nem teljesen zártkörű partival egybekötött díjátadón immár másodízben vehette át Ákos a VIVA nézői szerinti legjobb magyar zenésznek szóló elismerést.
Vágólapra másolva!

A COMET-díjat nyolc évvel ezelőtt alapította a német VIVA televízió, természetesen azzal a céllal, hogy a könnyűzenei paletta legjobbjait kitüntesse. Három éve már Magyarországon is és minden olyan országban, ahol van még VIVA-csatorna, szintén kiválasztanak öt-öt jelöltet, közülük egy kaphatja meg a fújt üvegből készült, futurisztikus kis szobrocskát. Hogy ki is ez a szerencsés, aki aztán a nagy közös kölni díjátadón is részt vehet, azt szavazataival a közönség dönti el. A művészek számára persze talán nem is maga a díj a legfontosabb, hanem az, hogy a nyertes klipjét, csakúgy, mint a díjátadóról készült összefoglalót, a német csatorna is levetíti.

Az idei jelöltekre - Ákos, Crystal, Dopeman, Zanzibár és Zsédenyi Adrienn - két héten keresztül sms-ben és telefonon szavazhattak a nézők. Aki ismeri Ákos hatalmas és jól karbantartott rajongói táborát, bizonyára nem csodálkozott azon, hogy immár második alkalommal (az összesen háromból) ő vihette el a díjat. A gálát a BED-ben rendezték meg, a házigazda Lilu, a hazai zenecsatorna műsorvezetője és Bruckmann Balázs, a Barátok közt Palikája volt.

A nemzetközi COMET-díj átadására augusztus 15-én kerül sor Németországban, a kölni arénában. A gáláról a magyar zenetévé is összefoglalót készít, melyet augusztus 18-án 20 órától mutat be.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!