A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Samantha Fox, bokszmeccs után

Vágólapra másolva!
Képe a nyolcvanas években ott volt minden kamasz ágya fölött a falon, ott volt minden tizenéves fiú fantáziájában. A leszbikus bokszoló, volt modell, Samantha Fox nem tűnt el egészen, csak kevesebbet hallani róla. Augusztus végén a manchesteri Euro Pride melegfesztiválon lépett fel, azelőtt egy héttel pedig egy francia tévécsatornán, a TF1-en tűnt fel egy show-ban.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Forrás: MTI

Samantha Karen Fox 1966. április 15-én született Mile Endben, Londonban - így érthető, hogy némi családi nyomásra Arsenal-drukker lett. Középosztálybeli családban nevelkedve két nagy álmot dédelgetett a szőke kislány: rendőrnő vagy énekes szeretett volna lenni, utóbbi célja elérése végett gyakran énekelt hajkefébe a tükör előtt. Gimnazista volt - csupán tizenhat éves -, mikor a Sun felfedezte magának, majd miután meztelenül pózolt a lapban, egyszerre híres lett. 1984-ben állítólag ő volt a legtöbbet fényképezett brit nő, még Margaret Thatcher sem volt oly népszerű célpont a fotósok számára. Modellkedett, majd megvalósíthatta élete egyik nagy álmát. Éneket tanult, aztán 1987-ben megjelent első lemeze, a Touch Me (I Want Your Body).

Forrás: MTI
Forrás: MTI

A szexuális tartalmú szövegeknek, gyakori nyögéseknek és Samantha vonzó külsejének köszönhetően ebből a lemezből négymillió fogyott világszerte, és ez a londoni lányt egy csapásra világsztárrá tette. Bár a szakma gyakran kritikusan fanyalgott, és pusztán "énekesnői babérokra pályázó topless modellecskének" hívta, ez a mellben igen erős művésznőt nemigen zavarta, minden negatív visszajelzést elhalványított a rajongók őrült imádata, kompenzálta őt a lemezeladási statisztika és a bevételi oldalon egyre növekvő összeg.

Két évvel a rajongók által nagyon várt Playboy-fotózás után, 1988-ban már a harmadik albumot adta ki, I Wanna Have Some Fun címmel, erről a Next To Me és a Love House című dalok lettek sikeresek - ámbár az első slágerek népszerűségét már nem érték el. A kilencvenes évek már nem Sam Foxról szóltak, bár ekkor is aktív maradt, sorra jelentek meg lemezei, mint az 1991-es Just One Night vagy a hat évvel későbbi 21st Century Fox. Utóbbi albumon is akadt pár sláger, mint a Wasted Energy, Let Me Be Free vagy a Santa Maria, de az igazán nagy sikerek elmaradtak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!