Melegek tüntették ki Barbra Streisandot

Vágólapra másolva!
A melegek jogaiért, a vallásszabadságért, a faji és nemi  egyenlőségéért való kiállásért tünteti ki Humanitárius Díjával Barbra Streisand amerikai énekes- és színésznőt egy jelentős  amerikai melegszervezet.
Vágólapra másolva!

"Miss Streisand tevékenysége gazdagítja a meleg közösséget és az egész amerikai nemzetet. Elkötelezettsége és vezetői egyénisége fontos minden amerikai számára" - hangoztatta Elizabeth Birch, a Human Rights Campaign nevű országos szervezet végrehajtó igazgatója, amikor bejelentette szerdán a díj odaítélését.

A csoport a 61 éves művésznő érdemeként ismerte el, hogy 1992-ben erélyesen kiállt egy homoszexuálisellenes törvénytervezet ellen Colorado államban és rendszeresen adományokkal segíti a HRC-t és más meleg jogvédő csoportokat.

A Human Rights Campaign díjjal tüntette ki a 2003-ban legtöbb Oscar-díjat besöprő Chicago film producereit, Craig Zadant és Neil Meront, mert tv- és mozifilmjeikben pozitív figurákként ábrázolják a homoszexuálisokat - jelentette az AP. A díjakat március 6-án adják át.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről