Live Aid: harc a kalózokkal

Vágólapra másolva!
Első ízben adják ki DVD-n az 1985-ös Live Aid koncertet, mely akkoriban az afrikai éhező népek megsegítése végett jött létre. A zenészek, a szervezők - s ezáltal a rászorulók - 70 millió dolláros bevételre tettek szert a jótékonysági akció során.
Vágólapra másolva!

A BBC szerint az esemény szervezői bejelentették, hogy a közeljövőben kiadják DVD-n is az emlékezetes koncertet. Erre a lépésre azért volt szükség, mert az interneten egyre több helyen lehet megvásárolni a kalóz-verziót, és ez nem kerülte el Geldof figyelmét sem. A szervezők remélik, hogy a kiadvánnyal sikerül szert tenni újabb bevételekre, néhány millió fontban bíznak. Az összeget ismét Etiópia és más szegény, afrikai országok lakónak életkörülményeinek jobbítására, élelmiszer-segélyekre fordítanák.

A 16 órás zenei esemény egyszerre két helyszínen zajlott, Londonban és Philadelphiában léptek színpadra az 1985-ös év igazi nagyágyúi, leginkább ismert zenészei. A nagyszabású esemény szülőatyja a nem éppen élmezőnybe tartozó Boomtown Rats frontembere, Bob Geldof volt. Olyan együtteseket, előadókat láthattak a nézők, mint a Status Quo, a Run DMC, Sting, az INXS, a Judas Priest, Bryan Adams, a Dire Straits, a Queen, David Bowie, Madonna, Mick Jagger, Eric Clapton és sokan mások.

Bár az emlékezetes eseményt - 1985. július 13-án - több tucat tévécsatorna is sugározta, az anyag soha nem jelent meg CD-n, sem VHS-en, sem DVD-n. Utóbbit mindenképp kiadják a szervezők, de a jelek szerint mégsem annyira sürgős az ügy: a Big News szerint csak december körül kerülhet a boltokba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről