A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bono nem adja fel a harcot

Vágólapra másolva!
Bono a világméretű szegénység elleni harcnak szándékozik szentelni élete hátralévő részét. A U2 frontembere humanitárius munkája elismeréseként sok díjat kapott már.
Vágólapra másolva!

A U2 együttes frontembere a BBC brit közszolgálati rádiónak adott interjújában kifejtette: "Az szeretném, ha a nemzedékünk nem csak az internet kapcsán maradna fenn a világ emlékezetében, hanem olyan generációként, amely legyőzte a legszélsőségesebb szegénységet, Ennek akarom szentelni az életemet".

Bono elmondta, hogy az együttese tagjai ugyan néha panaszkodnak az elkötelezettsége miatt, de alapvetően támogatják törekvéseiben. The Edge több alkalommal is megrótta azért, mert számára elfogadhatatlan - talán megvetett - politikusokkal is képes közös fotón mutatkozni, vagy éppen kezet rázni.

Az énekes arról is beszélt, hogy a világ vezető politikusai, akik közül többel - köztük Bill Clinton, volt amerikai elnökkel - személyesen is találkozott, őt általában valamiféle egzotikus növényként kezelik. "Soha nem voltam ideges, amikor ilyen vezető politikusokkal találkoztam. Legyenek ők idegesek, végül is ők viselik a felelősséget" - mondta.

Bono volt az egyik fő szervezője az afrikai éhezők számára pénzt gyűjtő, Live Aid koncertnek, minden idők egyik legnagyobb könnyűzenei eseményének, és a két Band Aid-projektben is szerepelt - azóta is tevékeny szerepet vállal a szegénység elleni harcban.

Évek óta harcol az emberi jogokért, és a környezetvédelem elkötelezett híve is egyben. Az ír rocker rengeteget tett az afrikai országok felzárkóztatásáért, az AIDS-krízis kezeléséért, és számos alkalommal hívta fel a vezető nagyhatalmak politikusainak figyelmét az egyre szaporodó problémákra.

Múlt héten jócskán volt oka Bonónak az örömre, legalább zeneit téren: a U2 új lemeze, a How To Dismantle An Atomic Bomb a brit sikereket követően az amerikai listák élére pattant: az első héten kétszer annyit adtak el belőle, mint a 2000-ben megjelent All That You Can't Leave Behind-ból.

A legfrissebb MAHASZ-listán a U2 albuma rögvest a negyedik helyre került.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!