A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A legsikeresebb turnék, milliós bevételekkel

Vágólapra másolva!
Madonna Re-Invention turnéja volt az idei legsikeresebb koncertsorozat a könnyűzenében, szinte mindenhol telt ház várta, és ez 125 millió dollárt jelentett. Prince ezüstérmes lett, a harmadik helyre Shania Twain futott be.
Vágólapra másolva!

Madonna újabb sikert könyvelhet el, ugyanis a Billboard kimutatása szerint övé volt a 2004-es év legsikeresebb, legnagyobb hasznot hozó koncertsorozata. 56 fellépéséből 55 helyen már nem maradt több jegy, zsúfolásig megteltek a sportcsarnokok, koncerttermek, stadionok. Átlagosan 2,23 millió dollárt kasszíroztak egy-egy fellépés során, összesen pedig 125 millió vándorolt a kasszákba.

Az énekesnő úgy érzi, hogy messze ez volt a legjobb turnéja: "Képes voltam beletenni mindent, amit szeretek, egyetlen szórakoztató estébe: filmet, zenét és táncot" - nyilatkozta, mikor elkészült az összegzés. Madonna koncertjei során kisfilmeket is megnézhettek a jegyvásárlók, a háború, a vérontás ellen tiltakozott ezen a módon.

Prince Musicology nevű turnéja során közel 1,5 millió koncertlátogató láthatta a művészt - ilyen sokan pedig még Madonnát sem nézték meg. A 90,2 millió dolláros bevétel persze impozáns, de csak a második helyhez volt elég.

Shania Twain is közel került az egymillió nézős határhoz: 950 ezer zenerajongó vásárolt jegyet idén a fellépéseire. A képzeletbeli dobogó harmadik helyét jelentette számára a 62,5 millió dollár, amit pénztárnál hagytak az énekesnő hívei.

A listán felbukkan még Simon & Garfunkel, (ők 59 milliót kasszíroztak), Sting (52,4 millió) vagy David Bowie (46 millió dollár). Érdekesség, hogy a Las Vegas-i Caesars Palace-ban heti több este fellépő Céline Dion a hírek szerint - a belépőjegyek árából - 77 millió dollárnál is több bevételt hozott, így ha ugyanazon színpadon előadott produkcióinak sorozata turnénak számítana, akkor ő lehetne a bronzérmes a listán.

További figyelemre méltó adat, hogy a Red Hot Chili Peppers júniusban három estén 258 ezer embert szórakoztatott Londonban - ez pedig 17,1 millió dollár bevételt jelentett. A helyszínek közt - leszámítva a nagy stadionokat - a New York-i Madison Square Garden vezet, ott 73 millió dollárt hagytak a pénztáraknál a koncertekre igyekvő zenerajongók.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!