Két hét alatt született az Elephant-utód

Vágólapra másolva!
A White Stripes felvette a nagy sikerű Elephant lemezük folytatását - kevesebb, mint két hét alatt. Ha minden igaz, Jack és Meg White legújabb albuma még a nyáron meg is jelenik.
Vágólapra másolva!

A 21. századi rockzene egyik legfontosabb zenekara a szokásos gyors tempójában, szűk két hét alatt rögzítette nyárra várható új lemezét, adta hírül a New Musical Express internetes oldala. A duó Jack White detroiti házában vette fel az anyagot, és átlagosan naponta végeztek is egy dal rögzítésével.

A még cím nélküli album előzményét, az Elephant című lemezt hasonló sebességgel, tíz nap alatt vették fel Londonban, és világszerte szép siker lett. Az NME.com megszólaltatta Jack White egyik ismerősét is, aki szerint az utólagos keverési munkák ugyan még hátravannak, de a többi zenekar munkatempójához képest szélvészgyorsasággal felvett lemez már a múlt péntekre elkészült.

Maga a dalszerző és énekes Jack White is azt mondta előzőleg, hogy a világ körüli turnét követő pihenő alatt sikerült feltöltődniük annyira, hogy ne jelentsen gondot a lemez gyors felvétele, amely egyébként ugyanúgy analóg technikával készült, mint a többi White Stripes-album. A lemeznek még nincsen kitűzött megjelenési dátuma, de várhatóan még a nyáron a boltokba kerül.

Az 1997-ben alakult detroiti duót a főként gitározó Jack és a dobos lány, Meg White alkotja. A szokatlan felállás teljes sikert hozott számukra, és sajátos, főként rockból és bluesból építkező minimalista zenéjük az együttes harmadik albumával, a 2001-es White Blood Cells-szel vált igazán ismertté. A Fell In Love With A Girl animációs videoklipje Michel Gondry rendezésében az MTV-n is befuttatta a zenekart, majd két évvel ezelőtt az Elephant tovább növelte a White Stripes népszerűségét. Jack White azóta nemcsak keresett vendég lett más előadók lemezein, de neve Renée Zellwegerrel folytatott viszonya miatt már a bulvárújságok olvasói számára sem idegen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről