A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Elton John újra házasember lesz

Vágólapra másolva!
Elton John még az idén elvenné partnerét, kihasználva, hogy december 5-től már törvény szabályozza az egyneműek élettársi kapcsolatát Nagy-Britanniában.
Vágólapra másolva!

A popsztár a Daily Mirrornak adott interjújában jelentette ki, hogy össze szeretne házasodni barátjával, David Furnish kanadai filmproducerrel. "Mindenképpen meg akarjuk tenni december közepén, talán Windsorban. Nászútra nem megyünk, mert turnéznom is kell" - mondta Sir Elton.

"A Daviddel való találkozás a legnagyszerűbb dolog, ami történhetett velem" - tette hozzá az 58 éves énekes, aki 11 éve van együtt partnerével. Állítása szerint Furnish mentette meg őt a kábítószer- és alkoholfüggőségétől, amely annak idején kis híján megölte.

Mivel elfoglalt emberekről van szó, a zsúfolt naptárjuk sokszor hosszabb időre elválasztja egymástól a párt, ami néha találgatásokhoz vezet. Így a múlt hónapban egy sztárpletykákra szakosodott internetes honlap híresztelte, hogy elválnak útjaik, mire Furnish sajtóközleményben győzködte a közvéleményt, hogy "még sose voltak boldogabbak".

Mindenesetre Elton John mostani bejelentése ezt a nyilatkozatot látszik alátámasztani. Az énekes korábban már volt házas: a német Renate Blaueltől három év után, 1987-ben vált el.

A decemberre tervezett esküvő dátumának azért van jelentősége, mert a brit jogszabályok 2005. december 5-től ismerik el az azonos neműek élettársi kapcsolatát, ami csak abban fog különbözni a házasságtól, hogy templomban nem lehet ezeket megkötni. Ezen kívül azonban a meleg házaspárok szinte minden olyan előnyt megkapnak, ami a "hagyományos" házaspárokat is megilleti, így társadalombiztosítási, valamint adó- és pénzügyi szempontból is házaspárként kezelik majd őket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!