Új Depeche Mode-szám szivárgott ki

Vágólapra másolva!
Kedd este óta már letölthető az internetről a Depeche Mode új száma és a hozzá készült videoklip félkész verziója is. A jelek arra utalnak, hogy nem egy mindenre elszánt rajongó szerezte meg a kópiát, hanem a promóció szokatlan formáját választva valaki szándékosan szivárogtatta ki az anyagot.
Vágólapra másolva!

A Precious című szám lesz majd a Depeche Mode Playing The Angel című, ősszel megjelenő albumáról kimásolt első kislemez, ám jóval a hivatalos megjelenés előtt már kikerült a világhálóra. Mindez manapság egyáltalán nem szokatlan, az viszont már inkább, hogy a hasonló esetek többségével ellentétben most vélhetően az együttes kiadója áll a dolog mögött.

Nemcsak a dal, hanem a videoklip is kiszivárgott egyébként, ráadásul az utóbbi még nincs is befejezve. Ennek ellenére futótűzként terjedt a világ Depeche Mode-rajongói között, és többek között ennek a természete is adott alapot a gyanúra, miszerint egy promóciós célzattal kiszivárogtatott anyagról van szó.

A Side-Line nevű internetes zenei portál által megszólaltatta az egyik olyan szerver fenntartóját, amelyen megjelent a szám tegnap este. A név nélkül nyilatkozó forrás szerint több minden utalt arra, hogy a Precious szándékosan került nyilvánosságra. Egyrészt így akarták "tesztelni" a videoklipet, másrészt olyan sebességgel tűnt fel egy időben több weboldalon is, hogy erre egyszerű rajongó nehezen lett volna képes.

A Playing The Angel egyébként október 17-én jelenik majd meg, míg a Precioust hallva van némi alapjuk azoknak a híreknek, amelyek szerint az új albummal a Depeche Mode a Violator és a Songs Of Faith And Devotion című lemezek hangzásvilágához nyúl vissza.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről