Segélykoncertek a hurrikán nyomában

Vágólapra másolva!
Zenészek egész hada sorakozik fel, hogy segélykoncertet adjanak a Katrina hurrikán által romba döntött New Orleans és a károsultak megsegítésére. Az MTV zászlaja alatt vonul fel a Green Day és Alicia Keys, míg az NBC csapatában segédkezne Leonardo DiCaprio.
Vágólapra másolva!

Három louisianai születésű sztár - Harry Connick Jr., Wynton Marsalis és Tim McGraw - lesznek a főszereplői egy pénteki segélykoncertnek, melyet a Katrina hurrikán áldozatainak ajánlanak. Az eseményt az NBC amerikai tévéhálózat szervezi, és több csatorna is élőben közvetíti majd. A Hurrikán Segélykoncert című műsor egy órás lesz, és úgy tervezik, hogy nem szakítja majd meg reklám.

"A szívem megszakad attól, hogy milyen pusztítást végzett a Katrina hurrikán az államban, ahol élek" - mondta a country-énekes McGraw, de ugyanakkor összefogásra is intett: "Éppen ilyen időkben kell együttműködnünk, hogy életmentő segítséget biztosítsunk azok számára, akiknek borzasztó nagy szüksége van rá". Az esemény három vezéregyénisége mellett képviselteti magát két New Orleans-i lokálpatrióta, a trombitás Marsalis és a jazzénekes Connick, valamint speciális vendégei is lesznek az estnek, mint például Leonardo DiCaprio, aki mellett más hírességek is feltűnnek majd.

Mindeközben az MTV is szervezi saját programját, mellyel a károsultakon szeretne segíteni. A szervezésben társult testvércsatornáival, a VH1-nal és a CMT-vel, hogy egy nagyszabású koncertet hozzanak össze szeptember 10-ére. Az ő rendezvényük összesen négy várost (New York, Los Angeles, Atlanta és Nashville), három tévéhálózatot és számos zenei stílust ölel majd fel.

Már most biztosan jelezte az MTV-nél részvételét a Green Day, Alicia Keys, Usher, Ludacris a legnagyobbak közül, de ott lesz például a Dave Matthews Band és Chester Bennington is a Linkin Parkból. Az sztárok listája még nem teljes, a továbbiakban várható majd a végleges névsor. Az MTV azonban nem csupán egy koncertet szeretne szervezni, ez csak a része lenne egy nagyobb volumenű figyelemfelkeltő kampánynak. A zenecsatorna anyavállalata, a Viacom mindezek mellett egymillió dolláros felajánlást is tett az amerikai vöröskereszt részére.

Hasonló kezdeményezések voltak korábban a cunami katasztrófa túlélőinek támogatására. Akkor az NBC sztárokat felvonultató koncertje például 18 millió dollárt gyűjtött a rászorultaknak, és csaknem 20 millió néző követte figyelemmel az akkori közvetítést az NBC-n vagy valamely testvércsatornáján.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről