A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Craig David- és Rapülők-játékunk nyertesei

Vágólapra másolva!
Craig David már harmadik albumán búg ellenállhatatlanul hallgatói fülébe, míg a Rapülők hosszú tetszhalál után éled fel újra egy koncert és egy lemez erejéig. Előbbi előadótól CD-t lehetett nyerni, utóbbitól pedig pólót.
Vágólapra másolva!

A brit R&B legnagyobb reménysége, Craig David harmadik lemezén ismét visszatért a nyerő formulához, azaz fő segítőtársa megint a régi szerzőtársa, Mark Hill, az eredmény pedig egy minden eddiginél érettebb, mélyebb lemez, egy olyan művész munkája, aki úgy tud profin és elegánsan lavírozni a stílusok között, hogy közben mégis megmarad a saját, jól felismerhető hangja.

Az új anyag sokkal visszafogottabb, balladisztikusabb, mint az előzőek, az első kislemez és albumnyitó, a táncra ingerlő All The Way és még egy-két szám kivételével a dalok inkább finoman építkező, nagy refrénekben kiteljesedő modern soul szerzemények, melyekben Craig David megmutathatja, hogy jelenleg valóban ő az egyik legjobb hanggal bíró R&B-énekes, akinek az amerikai kollégáktól sincs semmi félnivalója. A szövegek pedig megint intimek és érzékenyek, és sokkal mélyebbre ásnak, mint az ebben a stílusban megszokott.

A kilencvenes évek egyik legsikeresebb magyar együttese, a Rapülők pedig azért került újra elő, mert több mint egy évtizedes pihenő után újra összeállnak a tagok egy koncert és CD erejéig. A csapat a csúcson hagyta ugyan abba annak idején, ám most egy újabb csúcs megmászásának lehetősége hozta ismét össze a tagokat, ami nem más, mint a Rapülők-örökség "újrahasznosítása". Igen, ők maguk használták ezt a kifejezést, illetve ennek magyarított angol változatát, a "riszájkling"-ot. Ez tehát szándékuk szerint nem nosztalgiakoncertet és besztofválogatást jelent, hanem a kor kihívásainak megfelelő produkciót.

A Rapülők ígérete szerint tehát 2006. január 21-én világszínvonalú show-t láthat majd a közönség a Budapest Sportarénában, és ezzel egy időben jelenik meg egy CD is, amely tucatnyi régi Rapülők-szám újrahangszerelt verzióját tartalmazza majd, ráadásul különböző zenei stílusokban, a grunge-tól a reggae-ig.

Craig David The Story Goes... című CD-jéhez az tudott hozzájutni, aki tudta, hogy Craig David szerzőtársán, Mark Hill mellett az Artful Dodger másik tagját Pete Devereux-nek hívják.

Közülük az alábbi olvasóknak kedvezett a szerencse:

Sárkány Petra
Kovács György
Móre Erzsébet

Rapülők-pólót az nyerhetett, aki tudta, hogy melyik mai zenekar énekese a Rapülők korábbi vokalistája, Szolnoki Péter. A válasz természetesen a Bon-Bon volt, és akik ezt jól tudták, azok közül Riszájkling-pólót nyert:

Nagy Attila
Veress Zoltán
Nagy Gabriella

A nyerteseknek gratulálunk, a nyereményüket postán kapják meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!