A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Justin Hawkins versenyezhet Rúzsa Magdival

Vágólapra másolva!
Bár a korábbi hírekkel ellentétben Morrissey nem akar indulni az Eurovíziós Dalfesztiválon, így is könnyen lehet, hogy sztár képviseli majd Nagy-Britanniát a versenyen.
Vágólapra másolva!

A helyért ugyanis hat előadó verseng, és köztük a legnagyobb név Justin Hawkins, a Darkness volt frontembere, aki tavaly kábítószer-problémái miatt kilépett a lejtőre került hard rockzenekarból. A Darkness 2003-ban a legnépszerűbb új brit együttes volt, ám második lemeze bukás lett, mint ahogy Hawkins British Whale néven kiadott dalait is lehúzta a szaksajtó.

Hawkins saját bevallása szerint három év alatt 150 ezer fontot költött csak kokainra, és talán még idejében szállt ki az együttesből, mely a tervek szerint nélküle is folytatja majd. Az énekes most szólókarriert indítana, ehhez megfelelő ugródeszka lehetne a dalfesztivál. Hawkins egyébként Beverlei Brown énekesnővel közösen a They Don't Make `Em Like They Used To című dalt adja majd elő áprilisban, amikor is eldől, ki utazhat majd.

Ebben megakadályozhatja őt az East 17 volt sztárja, az újabban szintén nem túl sikeres Brian Harvey, vagy éppen Liz McClarnon, aki az Atomic Kitten lánytrió tagja volt egykoron. További jelöltek még a Big Brovaz, a Scooch és Cyndi, közülük választja majd ki a közönség azt, aki Nagy-Britanniát képviseli az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjén.

Korábban a BBC ugyan bejelentette, hogy tárgyalásban állnak a Smiths volt énekesével, Morrissey-val arról, hogy esetleg ő írjon és adjon elő egy dalt a májusi döntőben, de ebből végül semmi nem lett.

Az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét májusban rendezik majd Helsinkiben, mivel tavaly a finn Lordi együttes nyerte meg a versenyt. Magyarország idén egy év kihagyás után újra részt vesz majd a fesztiválon, ahol Rúzsa Magdi képviseli majd a magyar színeket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!