A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Már a Jézuska uralja a lemezlistát Amerikában

Vágólapra másolva!
Visszafogták magukat az elmúlt héten a nagy kiadók, és a popbiznisz egy ütem visszafojtott lélegzett mellett csak néhány új lemezzel bővült a kereskedelmileg sikeres szektorban. Igazán nagy dobás sem Amerikában, sem a briteknél nem volt, bár az USA-ban prominens hír, hogy lassú de biztos törekvéssel élre állt a karácsony. Németországban a legkapósabb újdonságot a Nightwish egykori énekesnője Tarja prezentálta, míg nálunk újabb nyomatékot kapott, hogy megéri musical énekesként lemezt kiadni.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban szinte rá sem ismerni a lemezlistára, hiszen az elmúlt hetek új lemezekben bővelkedő felhozatala után furcsa, hogy egyetlen új belépő van a legjobb tíz között. Ezzel szemben viszont karácsonyi album áll az élen, slágerválogatás a dobogón, valamint gyűjteményes kiadvány és soundtrack a legjobbak között.

Az aktuális uralkodó a lassú de biztos győzelmet arató Josh Groban, aki Noel című lemezével olyan produkciót hajtott végre, ami mostanában már ritkaságnak számít a Billboard eladási listáján. A normálisnak manapság már az tekinthető, hogy egy album először egy megszellőztetett dallal indul, ami ha jó helyezést ér el a slágerlistán, akkor az a nagylemeznek is jó ómen. Így kap a lemez egy olyan induló marketinget, ami jó esetben fellövi az élbolyba, majd ahogy telnek a hetek, hosszabb vagy rövidebb úton halad az értékesítési rangsorban lefelé, hogy aztán végül kicsússzon a Top 100-ból. Groban ezzel a trenddel ment sikeresen szembe, hiszen egyetlen említésre méltó eredménye a single charton idén a You Are Loved (Don't Give Up) kortárs felnőtt kategóriában elért kilencedik pozíciója, a nagylemeze viszont nem lefelé esett a hetek teltével, hanem felfelé kapaszkodott.

Először még csak a karácsony előszelének tekintettük, mikor hét hete felkerült a chartra, azóta azonban már dupla platina minősítést szerezve, tehát kétmilliónál is több eladott példánnyal bizonyította, hogy nem csak az ünnepi kirakat alkalmi dísze. Így lett a múlt heti másodikból ennek a hétnek a győztese, ezzel pedig maga mögé utasította egy helycserével a most ezüstérmes Alicia Keyst, akinek As I Am című új albuma egy hete rögtön az élen kezdett. A mostani harmadik az aktuális slágereket felvonultató NOW! válogatássorozat 26. epizódja, ami olyan sztárokkal operálva, mint Timbaland, Pink, Justin Timberlake vagy a Nickelback megszerezte a mostani lista harmadik helyé,t ezzel egyet javítva a múlt héthez képest.

A Top 10 egyébként a múlt hét versenyzőiből tevődik ismét össze, leszámítva, hogy a High School Musical 2 filmzenéje visszaverekedte magát a legjobbak közé, és hogy az alvégen egy újdonság is felütötte a fejét. Tízedik Jordin Sparks, aki miután májusban megnyerte az American Idol tehetségkutatót (és egyébként előtte már jó néhány egyéb hasonlót), most debütált nagylemezzel, a saját nevét viselő album helyezése pedig bemutatkozó anyagnak nem rossz, bár egy Idol-győztesétől többre is lehetett volna számítani.

Forrás: [origo]

Jordin Sparks



A csúcsközeli sztárokon kívül már több újdonság akad a Billboard listáján, mindjárt a 11. helyen találjuk az ausztrál country csillag, Keith Urban besztof lemezét. Utána nem sokkal, a 15. pozícióban következik a keresztény pop-rock egyik kielemkedő alakja, a MercyMe, amely hatodik stúdióalbumát dobta piacra All That Is Within Me címmel. 17.-ként nyitott az egészen fiatal OneRepublic zenekar a Dreaming Out Loud-dal, a sikerhez pedig nagyban hozzájárult, hogy a csapat neve most is ott díszeleg a Hot 100-as lista másodikjaként Timbaland oldalán. Visszatért még az eladási listára Beyoncé (B'Day, 19.), felkerült a kereskedelmi zenetérképre a rapper Freeway (Free At Last, 42.), és 48.-ként indított az Enchanted című film zenéje.

A slágerlista jelenti: a helyzet változatlan. Az élen továbbra is Alicia Keys áll a No One-nal, a dobogó alsó két fokán pedig csak helycsere történt, így második Timbaland és a OneRepublic az Apologize-zal, és harmadik Chris Brown és T-Pain a Kiss Kiss-szel. A legtöbb rádiójátszást az elmúlt héten Flo Rida és T-Pain közös száma, a Low tudhatta a magáénak, ám ez összesített eredményén nem látszik meg, hiszen éppen ugyanott állnak, mint egy héttel ezelőtt: ők a negyedikek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!