A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Fischer Iván nyerte a Royal Philharmonic Society díját

Vágólapra másolva!
Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója nyerte karmester kategóriában a brit Royal Philharmonic Society díját. A társaság minden évben fődíjat oszt ki, ami mellett 13 kategóriában díjazza a komolyzene világának legkiemelkedőbb személyiségeit.
Vágólapra másolva!

Május 10-én este gálaesten osztották ki a brit Royal Philharmonic Society (Királyi Filharmóniai Társaság) díjait, ahol karmester kategóriában Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója nyert. Versenytársa az orosz Semyon Bychkov, az Orchestre de Paris és a Kölni Rádiózenekar korábbi zeneigazgatója, valamint a finn Esa-Pekka Salonen, a Los Angelesi Filharmonikusok korábbi zeneigazgatója, a londoni Philharmonia Zenekar vezető karmestere volt.

Az 1813-ban alapított Royal Philharmonic Society a világ második legrégibb, a komolyzene támogatására létrejött intézménye. Beethoven az ő megrendelésükre írta a 9. szimfóniát, Mendelssohn az Olasz szimfóniát. A társaság 1870-ben alapította az "Arany Díjat", amelyet a komolyzene világának olyan óriásai kapták meg, mint Brahms, Rachmaninov, Toscanini, Britten, Dietrich Fischer-Dieskau, Karajan, Menuhin, Abbado, Boulez, Domingo és Richter.

A társaság a második világháború óta az Arany Díj mellett 13 kategóriában díjazza a komolyzene világának legkiemelkedőbb személyiségeit. Rangjában az Oscar- és Grammy-díjakhoz mérhető. Az évente odaítélt díjjal a korábbi években olyan karmestereket ismertek el, mint Simon Rattle, Nikolaus Harnoncourt, Bernard Haitink, Pierre Boulez, Valerij Giergiev és Mariss Jansons. A díjakat a londoni Dorchester szállodában adták át.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!