Lady Gagát idézve toboroz mérnökjelölteket a Mérnök Színház

Vágólapra másolva!
A Szakmák Színháza sikere után hétfőn Szombathelyen megtartották a Mérnök Színház országos bemutatóját, a darabbal a Weöres Sándor Színház a pályaválasztás előtt álló középiskolásokat kívánja a mérnöki pálya felé terelni.
Vágólapra másolva!

A Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség igazgatója, Magyar Dániel a nyáron vetette fel, hogy a Szakmák Színháza mintájára - amellyel az általános iskolák hetedikes és nyolcadikos tanulói körében népszerűsítik a hiányszakmákat - a középiskolásoknak is kellene a műszaki pályákat a színház eszközeivel bemutató előadást létrehozni.

A Vas Népe szerint az ötletet felkarolta Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész, a Weöres Sándor Színház igazgatója, és szeptember közepére a darab is megszületett.

A történet szerint a Szakmák Színházából már ismert, az új darabban immár mérnökhallgató Jancsi Merlin, a varázsló segítségével például Erdei Zsolt és Lady Gaga megszólaltatásával, továbbá az Őriszentpéteren kifejlesztett Moveo elektromos robogó körüli innovációk bemutatásával veszi rá barátait arra, hogy a túltelített humán pályákat feledve a műszaki pályák felé vegyék az irányt.

A darabbal a szombathelyi Weöres Sándor Színház még az idén országos turnéra indul - írta a lap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről