A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Február 22-ig 27 millió forint folyt be a kulturális adóból a Nemzeti Kulturális Alap költségvetésébe, így éves szinten 250-300 millió forint várható L. Simon László bizottsági elnök szerint. Január elsejétől 25 százalékos adót róttak ki a pornográf tartalmakra, a befolyt összeg a kultúrát gazdagítja.
Vágólapra másolva!

A bevezetése óta eltelt másfél hónap alatt 27 millió forint bevételt hozott a kulturális adó bevezetése - jelentette be L. Simon László, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Bizottságának elnöke csütörtöki tájékoztatóján, ahol az elmúlt időszakban megítélt támogatásokról is beszámolt.

Mint mondta, korábban többen úgy vélték (korábbi cikkünknek néhány megszólalója is ezen a véleményen volt), hogy az új adónem nem hoz majd érzékelhető bevételt. Ezzel szemben február 22-ig az NKA költségvetésébe 27 millió forint folyt be a kulturális adóból, azaz éves szinten 250-300 millió forint várható, ami óriási segítség a magyar kultúrának. L. Simon januárban az idézett cikkben az [origo]-nak azt mondta, évi ötvenmilliós bevétellel számol.

L. Simon felvetette: érdemes lenne átgondolni, hogy milyen további olyan, magukat kulturálisnak álcázó iparágak működnek, amelyekre társadalmi érdeksérelem nélkül ki lehetne terjeszteni az adónemet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!