A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Dick Clark, 1929-2012

Vágólapra másolva!
Elhunyt Dick Clark, legendás amerikai tévés műsorvezető, aki az American Bandstand című műsorával gyakorlatilag "legitimizálta a rockandrollt".
Vágólapra másolva!

Dick Clark az ötvenes években kezdte pályafutását és számos népszerű tévés szórakoztató műsort vezetett, produceri irodája, a Dick Clark Productions pedig az amerikai szórakoztatóipar egyik legbefolyásosabb vállalatává nőtte ki magát. Nagy érdemei voltak a rock and roll műfaj népszerűsítésében: az American Bandstand című könnyűzenei műsorát 1957-től kezdve harminc éven át sugározta az ABC televízió, és számos világsztárt indított világhódító körútjára, kezdve Buddy Hollytól egészen Madonnáig. Az ő műsorában lépett fel először nagyobb közönség előtt Ike és Tina Turner, Smokey Robinson és a Miracles, a Talking Heads és Stevie Wonder is. 1973-ban Dick Clark a Grammy-díj "ellensúlyaként" megalapította az American Music Awards zenei díjat. Mivel idős korára is kisfiús kinézete volt, és fiatalos odaadással vezette műsorait, "a világ legidősebb tinédzserének" nevezték el.

Clark 2004-ben szélütést kapott, de a rákövetkező évben újra a tévékamerák elé állt, hogy rajongóival együtt köszöntse az új esztendőt, hiszen a New York-i Times Square-ről sugárzott szilveszteri közvetítései az amerikai szilveszterek elengedhetetlen kellékei voltak. Halálhírét családja jelentette be szerdán. Dick Clark kedden egy Santa Monica-i kórházba ment ambuláns vizsgálatra, ott szívrohamot kapott és meghalt. Barack Obama amerikai elnök szerint Dick Clark műsorai fémjelezték és örökre megváltoztatták az amerikai tévézést. (Quart/MTI)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!