Lady Gaga lefújta indonéziai koncertjét

Vágólapra másolva!
Biztonsági okokból lemondta jakartai koncertjét Lady Gaga. Indonéziai radikális iszlám csoportok ugyanis azzal fenyegetőztek, hogy akár erőszak árán is megakadályozzák az erkölcstelennek tartott énekesnő koncertjét. Már 50 ezer jegyet eladtak a fellépésre.
Vágólapra másolva!

Lady Gaga biztonsági megfontolásokból lefújta vasárnap a radikális iszlám csoportok fenyegetőzése miatt indonéziai koncertjét. A 26 éves énekesnő Jakartába tervezett fellépése ellen hevesen tiltakoztak az iszlám radikális irányvonalának képviselői, akik közölték, hogy akár erőszak árán is megakadályozzák a koncertet. A tiltakozók Lady Gaga előadásmódja - táncmozdulatai - és túlságosan is kihívónak tartott ruhái miatt nem akarták a színpadon látni a popcsillagot.

Forrás: AFP
A vallásos muszlimokból indulatot váltott ki a fellépés híre

Lady Gaga pénteken még azt közölte - menedzsere útján -, hogy nem változtat a műsoron.

A fellépés helyszíne a Bung Karno stadion lett volna, a szervezők már 50 ezer jegyet eladtak a koncertre. Az énekesnő "tiszteli az indonéziai embereket, nem akarja, hogy rajongóinak baja essen" - fogalmazott menedzsere. A koncertbelépőket visszaváltják.

Indonéziában az utóbbi hetekben éles vita bontakozott ki a popcsillag fellépéséről. A The Born This Way Ball című világ körüli turnét Dél-Koreában kezdte meg az énekesnő. Szöuli koncertjét is tiltakozás előzte meg, akkor bigott katolikusok emeltek szót a show ellen.

Indonézia a világ legnépesebb muzulmán állama, a 240 milliós lakosság csaknem 88 százaléka az iszlám hit követője, többségük azonban mérsékelt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!