Tízmillió dolláros kártérítésre perlik egy Madonna-koncert szervezőit

Vágólapra másolva!
Orosz aktivisták egy csoportja beperelte Madonna augusztus 9-ei szentpétervári koncertjének szervezőjét, az eseménynek otthont adó létesítményt, valamint magát az énekesnőt. Az aktivisták morális károkozásra hivatkozva összesen 333 millió rubel (több mint tízmillió dollár) kártérítést követelnek.
Vágólapra másolva!

A felperesek szerint a morális kárt azzal okozta az amerikai énekesnő, hogy "nyíltan propagálta a homoszexualitást". Madonna a koncert során felszólalt a világban terjedő intolerancia ellen, és arra kérte a közönséget, hogy vállaljanak szolidaritást a melegekkel és leszbikusokkal, írta honlapján a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

Szentpétervárott márciusban hatályba lépett egy helyi jogszabály, amely tiltja a homoszexualitás népszerűsítését, az aktivisták szerint ezt sértette meg Madonna. Egy szülői szervezet ugyanerre hivatkozva már feljelentette az énekesnőt.

Madonna az említett koncerten védelmébe vette a Putyin-ellenes performanszáért éppen pénteken két-két év börtönre ítélt Pussy Riot orosz punkegyüttes tagjait is, amivel felbőszítette az egyik orosz miniszterelnök-helyettest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről