A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Sziget 1. napi programajánló

Vágólapra másolva!
Életre kel a Colosseum és fellép Jake Bugg, Placebo és Skrillex is.
Vágólapra másolva!

A Világfaluban egy új-zélandi zenekar nyitja a hivatalos első napot. A Cornerstone Roots izgalmas zenei csemegének ígérkezik és tökéletes indítása lehet a napnak.

A nagyszínpad viszont valószínüleg ma is sokakat elszipolyoz kisebb helyszínekről. A brit énekes-gitáros-dalszerző Jake Bugg lép elsőként színpadra, aztán jön a sikert sikerre halmozó amerikai Imagine Dragons. A Magyarországra már "hazajáró" Placebo előtt azonban a zászlók veszik át a főszerepet a nagyszínpadnál és valószínüleg legalább akkora népszerűséggel várják a fesztiválozók, mint a tegnapi lufi party-t. Végül Skrillex is bemutathatja végre a Sziget közönségének, hogy megérdemelte azokat a Grammy-díjakat. A kaliforniai előadó féktelen, őrült bulit ígér.

A Sziget bulifellegvárában, a Colosseumban déltől a hazai e-zene élvonalának legjobbjai váltják egymást a pultnál. A mai nap egyetlen külföldi vendége, a dél-olasz Joseph Capriati érkezése előtt. Ezen a helyszínen tuti reggelig bulizhatsz, ezért ha pedig előre látó akarsz lenni akkor kora délután ellátogatsz a designerek központjába, az ART Zone-be, ahol saját készítésű szempárnát készíthetsz a Mylo Pillow-val, így nem okoz majd problémát, hogy világosban térsz nyugovóra.

A világ számos országaiból érkező kis utcaszínházak a fesztivál teljes területén felbukkanó produkciói varázsolják majd el idén is a Szigetlakókat. Akármelyik színpadnál állunk, biztosak lehetünk benne, hogy közben ezer dologról maradunk le. A folyamatos pörgés nem áll meg a helyszíneknél, bárhol útközben, egyik koncertről a másikra rohanva is utolérheti a látogatót az élmény, elé vágódhat egy sárga kombinés férfi, hogy felkérje táncolni, átgurulhat a szeme előtt egy óriáskerék, szembe jöhet egy éhes víziló, vagy régen kihalt állatok kergethetik meg, és ez még nem minden. A két nagy utcaszínház pedig a Nagyréten bűvöli el a közönséget. Délutánonként az ausztrál Strange Fruit, 23 órától pedig a francia Compagnie Malabar.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!