A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Sziget: –1. napi programajánló

Vágólapra másolva!
Ma megkezdődik a 2014-es Sziget fesztivál. Már délután 15 órától indul a program a Nagyszínpadon. 
Vágólapra másolva!

POP-ROCK NAGYSZÍNPAD

15.00 Ivan & The Parazol

Az idei fesztiválhimnuszt jegyző banda mindössze négy éve alakult, de már turnéztak az Egyesült Államokban, Angliában, és az idén már a fesztiválok nagyszínpadain tolják a rock and rollt.

16.00 Leningrad

Az orosz zenekar sokadszorra tér vissza a Szigetre. A 90-es évek elején bukkantak fel, és annak ellenére, hogy a helyi rádiók ódzkodtak a dalok alkoholos és szexuális témáitól, befutottak. Szerintünk idén sem érdemes kihagyni.

17.45 The 1975

2002 óta zenélnek, és már négy nevet is elhasználtak. Az évszám azonban 2012-ben meghozta a sokáig várt sikert a Facedown EP-vel. Rockzenéjükben helyet kap a diszkó, a gitárpop és az r'n'b is.

19.30 Tankcsapda

Az idén 25 éves Tankok mindenhol ott vannak, itthon lényegében nincs is már fesztivál Lukácsék nélkül. A negyedszázados jubileumról a VOLT fesztivál előtt beszélgettünk a frontemberrel.

21.30 Blink-182

A kaliforniai pop-punk zenekart hosszú évek óta várja a magyar közönség. És mi is. Csak reménykedni tudunk, hogy nem járunk úgy, mint a VOLT fesztiválon az Arctic Monkeyszal...

A Nagyszínpad mellett azonban már kora délutántól beindul az élet a Petőfi rádió-Volt fesztivál színpadon. Bemutatkozik az alig egyéves Babel zenekar, aztán jön fát dönteni az Óriás, hardpop halparádéval szórakoztat a Fish!, és a a 30 éves PUF sem maradhat ki a Sziget-felhozatalból. A Világfalu is beindul már a –1. napon, még ha csak takaréklángon is. Az afro-latin-reggae program keretein belül négyszer lép fel a szenegáli DJ Azou, aki hétfőn 17 órától zenél egészen 23 óráig.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!