A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Goa, rengeteg techno, ocho machos karibi-reggae és trance - ilyen bulik lesznek a jövő héten

Brains, MC Columbo, Kállay-Saunders András
Brains koncert a Budapest Parkban
Vágólapra másolva!
Trance, techno, reggae, színházak éjszakája, és még Kern András is koncertezik a héten.
Vágólapra másolva!

szeptember 18. csütörtök

  • MAO évadnyitó Bob Mintzerrel - Budapest Music Center

Az őszi jazz-szezon nyitányaként az amerikai szaxofonos-zeneszerző Bob Mintzer a Modern Art Orchestra vendége. Nem ez az első alkalom, amikor Mintzer ízelítőt kap a magyar jazzmuzsikából: 2005-ben Fekete-Kovács Kornél akkori zenekarával, a Budapest Jazz Orchestrával mutatkoztak be először közösen a Dunára emelt úszószínpadon lezajlott Örömkoncerten. A szeptemberi budapesti koncert során Mintzer és Fekete-Kovács Kornél saját szerzeményeinek csokorba szedett válogatása alkotja a műsort.

Belépő: 3500 Ft

  • Rájátszás - költészet popritmusban / Snails (CAN) - A38 hajó

A Rájátszás játék a szavakkal és a zenével. Az utóbbi évek legizgalmasabb irodalmi és zenei produkciójában ismert rockzenészek és kortárs költők írják újra és játsszák el egymás műveit. Erdős Virág, Háy János és Grecsó Krisztián új szövegeket írnak a zenészek ismert dalaihoz, a 30Y, a Kistehén, a Heaven Street Seven és az Óriás frontemberei, dalszerzői pedig megzenésítik a költők verseit.

Fellépnek: Erdős Virág, Grecsó Krisztián, Kemény István, Háy János, Beck Zoltán (30Y), Kollár-Klemencz László (Kistehén), Egyedi Péter (Óriás), Szűcs Krisztián (HS7), Sárközy Zoltán (30Y). Jancsovics Máté (KiSTeHéN).

Belépő: 2200 Ft

A koncert után ugyanitt 23 órától Skrillex kedvenc kanadai producere, SNAILS teszi oda ezerrel a legjobb énjét a legkiválóbb honi eszmetársakkal (Dublic, B’Andre) együtt egy szédületes estén. SNAILS egy montreali születésű producer, aki a trap, a twerk, a dubstep és az electro stílusjegyeit nagyon sajátos módon ötvözi és jellegzetes bassline-ja új fejezetet nyitott a basszus orientált tánc zenében. Skrillex gyorsan szerződtette is saját kiadójához, az OWSLA-hoz, ahol első megjelenése, a Wild a nyár egyik legtöbbet játszott zenéje lett ebben a szcénában.

A bulira külön belépőjegy váltandó, 1000 ft-ért.

  • Random Trip - Kobuci Kert

A Random Trip – kell ezt még mondani? - egy improvizatív koncertsorozat , egy izgalmas zenei utazás korlátok és megkötések nélkül a legjobb hazai over/underground zenészekkel. Ezen az estén a Kobuciban ők lesznek a vendégek : BigJohn Whitfield /USA/ - ének; Wolfie (Punnany Massif) – rap; Magyar Bori (ex-BeshODrom, Butterfly Effect) – ének; Farkas Izsák (InFusion Trió) – hegedű; Busa Pista (Irie Maffia, Zuboly) – rap.

Belépő: 1800 Ft

szeptember 19. péntek

  • Infected Mushroom: Oldschool Live – Budapest Park

Az izraeli származású, de jó ideje már Los Angelesben popsztárkodó duó a goa/psytrance egyedüli igazán mainstream előadója. A kétezres évek közepe táján komoly fordulatot vevő formáció 2010 (Sziget), '12 és '13 (mindkettő Park) után ismét fellép Budapesten, és most végre a nagy fordulat előtti, korszakalkotó zenéiket adják majd elő.

Belépő: 4999 Ft, 7999 Ft (VIP) nyerj inkább a Koncertblogon páros vipjegyet!

  • All In Showcase / Contra Mundum: Extend – R33

Kétnapos elektronikus zenei fesztivál, főleg a techno és a house nyomvonalán, kilenc külföldi (Nastia, Barac, Priku, Hubble&Coldfish, Giovanni Verrina, Dali, Molly, Alexander Skancke, Andy Catana) és több mint húsz hazai dj-vel, illetve Eril Fjord és a Tóth testvérek improvizatív liveactjével kiegészülve.

Belépő: 3000 Ft (kétnapos bérlet elővételben), 4000 Ft (kétnapos bérlet a helyszínen) erre is párosjegyek ingyen a Koncertblogon!

  • Harcsa Veronika - Gyémánt Bálint Duó - Fonó Budai Zeneház

A duó Lifelover című lemeze télen jelent meg nagy sikerrel, a basszusokban gazdag gitárhangzás és Harcsa Veronika sokszínű, helyenként hangszerszerű éneke zenekari hangzásélményt teremt. Ebből a különleges produkcióból kapunk ízelítőt a Fonóban. Az est vendége Szatmári Juli és zenekara, akik magyar és angol nyelvű dalaikban ötvözik a pop, a folk és a jazz elemeit.

Belépő: 1800 Ft

  • ReVolution Tribute Fesztivál - Dürer Kert

Kimondottan húzós bulival indul az őszi tribute szezon a Dürerben. Két teremben összesen hét feldolgozás-zenekar lép fel az este folyamán. Várhatóan a legkülönlegesebb produkció a gRain koncertje lesz, akik elejétől a végéig egyben lejátsszák a koRn idén 20 éves, legelső albumát.

Belépő: elővételben 1000 Ft , a helyszínen 1500 Ft

  • Mary Popkids, Kelemen Kabátban - évadnyitó party - A38 Hajó

A Mary PopKids a Nagy-Szín-Pad verseny megnyerése, és a nyári fesztiválok után most újra a hajó gyomrában látható. Vendég a Kelemen Kabátban, akiknek a titka a humoros, pimasz dalszövegek és a sokszínű zenei hangzásvilág ötvözetében rejlik, mely leszámol az egysíkú, stílusfasiszta zenei hozzáállással.

Belépő: 1600 Ft

szeptember 20. szombat

  • Pesten születtem – Kern András koncertje - Vígszínház (Nagyszínpad)

Lövölde tér, Hé, 67!, Pincér-rock, A szomorú bárzongorista dala, Halálos tangó, Szerelmünk tárgytalan... - A megunhatatlan, fanyar humorú dalok a Vígszínház színpadán. Közreműködik: Kern András, Börcsök Enikő, Hegyi Barbara, Fesztbaum Béla, Hernádi Judit, Kútvölgyi Erzsébet, Sztevanovity Zorán, valamint Heilig Gábor és zenekara.

Az előadás Színházak Éjszakája karszalaggal látogatható – előzetes regisztráció szükséges.

  • Antonia Vai lemezbemutató (SE), Muriel - A38 Hajó, Koncertterem

A svéd énekesnő alig több, mint egy éve költözött Budapestre, zenekarát magyar zenészek alkotják. Ezen az estén a Szimpla Stúdióban rögzített „Stories After Bedtime” albumot mutatják be. Előzenekaruk a remek, lágy, sodró hangú Muriel együttes.

Belépő: 1000 Ft

  • NVC / Casino Bangkok / Creepy Finger: Insekt Elektrika – Corvin-tető

Az Insekt Elektrika a cseh minimáltechnó szürreális hangkavalkádját hozza el, Terry Whyte pedig glasgow-i minimállal fogja az agysejteket bomlasztani. Az NVC rezidensei és Seldom egészítik ki az estét.

Belépő: tizenegyig 800, utána 1200 Ft

  • Earthdance: Global Dance Party - Mergel, Outsiders, Egorythmia – Dürer-kert

A világ legnagyobb szimultán zenei fesztiválját a goások hozták össze: a mintegy öt kontinens harminc országának negyven partyján mindenhol helyi idő szerint éjjel egykor szólal meg a Prayer osf World című békehimnusz. Az idei budapesti bulin három külföldi DJ pörget: az orosz Mergel, az izraeli Outsiders, a macedóniai Egorythmia, illetve végre újra budapesti színpadon a világ psytrance-ének magyar sztárja, a Para Halu (ide kattintva elolvashatod a tavaszi Para Halu-interjúnkat). A party teljes bevételét jótékony célra, egy kiválasztott alapítványnak utalják.

Belépő: 3000 Ft ha semmi kedved jótékonykodni, játssz ingyenjegyekért a Koncertblogon!

  • Dacs Hollandia & A38 & Technokunst: Steract, Delta Funktionen – A38

Steve Rachmad, a detroiti technó holland atyja, a Delta Funktionen és a Technokunst rezidensei, Isuval és Dorkkal elhozzák a holland technó múltját, jelenét és jövőjét.

Belépő: ingyenes (regisztráció szükséges)

szeptember 21. vasárnap

  • The Last Lavalava Open Air - Corvintető (Tetőterasz)

A szokásos vasárnapi LavaLava Open Air buli idei utolsó eseménye.

DJ-k: Tolo / Mate Tollner (LavaLava, Cimelde), Fanki Ridm (LavaLava), Falcao (LavaLava)

A belépés ingyenes.

szeptember 23. kedd

  • EDM NIGHT - Corvintető Nagyterem

Szeptember 23-án ismét vendégfellépőt köszönhetünk az EDM Night keretein belül, mégpedig Markov személyében, aki ismét speciális house-bass music szettel készül, majd IAN Autorun és Trooperz veszik át a terepet, hogy a legnagyobb bangerekkel hozzák a szokásos fesztivál-érzést a Corvintető falai közé!

A belépés ingyenes!

  • Zuboly - Kobuci Kert

A Zuboly Magyarország legkorszerűbb népzenei formációja, egyben a hazai zenetörténet egyik legelképesztőbb vállalkozása. Az elmúlt két évben a brémai muzsikusok elszántságával zenélték, dalolták, regölték és rappelték végig hazánk minden valamire való akusztikai terét. Turmixgépükben opera, operett, popslágerek, hiphop, beatbox-ritmusok, jazz-elemek, népdalok, szájharmonika- és falevél-szólók, nagybőgő, groteszk, népi hagyomány és a modern nagyvárosi folklór kavarog körbe-körbe – a végeredmény pedig élvezetes és lebilincselő.

Belépő: 1000 Ft

  • Ocho Macho - Kobuci Kert

Az Ocho Macho 2003-ban alakult szombathelyi zenészekből. Az ötletgazda Kirchknopf Gergő énekes volt, aki hiányolt egy „rendes bulizenekart” a hazai palettáról. A kezdet korszak feldolgozásai után saját dalokat kezdtek írni. Tagcserék és hosszas vívódás után kialakult, hogy vidám, Dél-Amerikára és a karibi szigetvilágra jellemző zenét fognak játszani vegyítve a latin hangzást a reggae-vel.

Belépő: 1000 Ft

szeptember 24. szerda

  • The Ultimate Night: Grabanc, Tegnapután, String Theory, Autopilot – A38

A spacerock legjobb hagyományait követő Grabanccal az élen ismét a hajón koncerteznek a No Label zenekarai. Grabanc mellett a folkkal dúsított progresszívrockkal érkező Tegnapután, a magát psychedelectric-zenekarként aposztrofáló String Theory és a friss, feltörekvő Autopilot adja az ívet.

Belépő: elővételben 1000, helyszínen 1200 Ft

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!