A Bob Dylan-rajongó, aki privát koncertet kapott kedvencétől

Vágólapra másolva!
Vasárnap este a philadelphiai Zeneakadémián a 41 éves Fredrik Wikingsson olyat élhetett át, amit nagyon kevés rajongó mondhat el magáról: kedvenc előadója, Bob Dylan csak neki adott koncertet. 
Vágólapra másolva!

A férfi egyedül nézte végig a bulit a második sorból, és egy darabig azt hitte, a Kész Átverés Show szereplője lett hirtelen. Aztán amikor a kedvence kilépett a színpadra, már tudta, hogy nem erről van szó.

A zenekar ezen az estén nem a szokásos műsorát hozta, inkább olyan feldolgozásokat játszottak, mint Buddy Holly Heartbeat-je, Fats Domino Blueberry Hill-je és Chuck Willis It's Too Late (She's Gone)-ja. „Órákig fájt az állkapcsom, mert nem tudtam letörölni a vigyort a képemről!” – lelkesedik Wikingsson.

A hihetetlen koncert egy svéd filmsorozat részeként jött létre, mely a Tapasztald meg egyedül címet kapta, és amelyben a kiválasztott szereplők egyedül élnek át olyan élményeket, melyeket az életben nagy tömegben szoktak. A korábbi részekben dumaszínházakban és karaokebárokban mutattak be magányos embereket. Ezzel az epizóddal azonban nagyot akartak durrantani a szerkesztők, és kifizették Dylan gázsiját – vagy nagy eséllyel annál jócskán többet – hogy privát koncertet adjon Wikingssonnak.

Persze felmerülhet a kérdés, hogy miért pont neki. A mázlista néző kicsit protekciós is volt, jó barátja ugyanis Anders Helgesonnak, a sorozat rendezőjének, és amikor megtudta, mire készül a barátja a következő epizódnál, könyörgött, hogy ő lehessen a szereplője. „Nem tartom magam egy törtető pasasnak, és mindig azt gondoltam magamról, hogy egy süllyedő hajóról se tudnék megmenekülni. De most az egyszer úgy gondoltam, ki kell állnom magamért, és könyörögtem!” – mondja Fredrik.

Wikingsson egyébként nem ismeretlen a svéd tévénézők számára, hiszen népszerű televíziós riporter és bemondó. A koncert előtti napon New Yorkban, a Greenwich Village-ben híres, Dylanhez kapcsolódó helyeket látogatott meg a stábbal, a nagy napon pedig még enni sem tudott az izgatottságtól. A színházba lépve az a szürreális helyzet fogadta, hogy bármelyik székre ülhetett a házban, így a második sor közepét választotta. „Ránk svédekre jellemző ez a ’válaszd a második legjobbat’ mentalitás, és nem akartam Dylan orra elé sem ülni” – mondja.

A koncertben nem csak az volt különleges, hogy Wikingsson egyedül nézhette végig, hanem az is, hogy feldolgozásokat játszottak, ez ugyanis egy Bob Dylan-koncerten igen ritka. A szerencsés tévés úgy érezte magát, mint „egy gyermek karácsony este” – ahogy ő fogalmazott. Aznap este Dylan egy publikus koncertet is adott, de Fredrik nem ment el rá, úgy érezte, ezt nem lehetne felülmúlni. Inkább elment karaokézni a stábbal, és végigénekelte az estét... Dylan-dalokkal! December 15-én egy 15 perces dokumentumfilmet is bemutatnak az estéről a YouTube-on.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről