Kotta nélkül: ez történt a zenebizniszben a héten

Marley Natural, címlapi
Vágólapra másolva!
Egy hét tömören. Számtalan új lemez, interjú a nagyvilágból. 
Vágólapra másolva!
  • Az első hivatalos marihuána-világmárka Bob Marley után kapta a nevét. A Marley Naturalt a tervek szerint több amerikai államban levél, olaj és koncentrátum formájában forgalmazzák majd. Bob Marley egész biztosan büszke lenne rá.
Marley Natural
  • Új dalt tett közzé a Smashing Pumpkins a kevesebb mint egy hónap múlva megjelenő albumról, ami a Monuments to an Elegy nevet viseli. A kemény gitár- és billentyűsriffeket lágy elemelkedő zongorával kontrasztba állító Tiberius című dal pont olyan, ahogy a neve is hangzik, nyilatkozta az együttes weblapján a frontember, Billy Corgan.
  • Új hivatalos lyric video jelent meg Prince Funkroll című dalához.
  • Puff Daddy alkoholbizniszbe kezd. A világhírű rapper kimondhatatlan DeLeón nevezetű tequiláját aktívan promózza saját Twitterén, állítva, hogy ütősebb lesz, mint bármely konkurencia.
  • Még mindig, ennyi év után is felidegesíti Simon Cowellt a tudat, hogy nem a One Directon nyerte meg akkoriban a brit X-Faktort, nyilatkozta az angol Metro hírújságnak. Hiába az azóta elért világsiker, világkörüli turnék, Simon szerint az X-Faktor győztesének lenni hatalmas megtiszteltetés (nyilván ne hasonlítsuk a hazai versenyhez), és a mai napig ideges lesz, ha belegondol, hogy a csapat csak harmadik lett a versenyben.
  • Katy Perry hatással volt Chris Martinra. Mármint ami a Coldplay új albumát, a Ghost Stories–t illeti, ugyanis a frontember Chris Martin szerint az EDM és a Nirvana mellett Katy Perry-dalok is inspirálták, amikor az albumon dolgozott.
  • Lana Del Rey két új dalt is rögzített Tim Burton készülő új filmjéhez, a Big Eyes-hoz. A filmnek még nincs magyar címe, december végén érkezik a mozikba az Egyesült Államokban. A főszerepben Christoph Waltz, Amy Adams, Krysten Ritter is feltűnik majd. Az amerikai Margaret Keane festő életéről szóló mozihoz Del Rey a címadó dalt és egy bónuszt, az I Can Fly–t is rögzítette.
  • Sinéad O’Connor is felemelte hangját a U2 új albumának megjelenési módja ellen. A Daily Mailnek tett interjújában a Songs of Innocence album iTunes-os terjesztési módját egy “terroristacselekményhez” hasonlította az ír énekesnő. A zenekar az új lemezéhez még egy 11 kisfilmből álló gyűjteményt is közzétett, ami hatással volt a zenekarra az új album készítésekor. A filmek szinten az iTuneson érhetőek el.
  • Nagyszerű ajánlattal rukkolt elő az egyre felkapottabb Azealia Banks. Az énekesnő az MTV-vel, a Soundclouddal és a BitTorrenttel kötött szerződésében mindenki számára lehetőséget adott arra, hogy remixet csináljon a Chasing Time című dalhoz. A remixek feltöltésére december 15-ig van lehetősége a vállalkozó rajongóknak, a nyeremény 10 000 dollár és az első hivatalos remixkészítő titulusa.
  • Új David Bowie-válogatáslemez érkezik a héten. A két-, illetve háromlemezes deluxe verzióban is kapható gyűjtemény igyekszik felölelni David Bowie teljes karrierjét, mindezt úgy, hogy fordított szekvenciában a legutolsó 2013-as számoktól indít a legrégebbi dalok felé. Ezzel pedig egyben hallgatva egészen különleges zenetörténeti csemegét ígér. A számtalan újramasterelt és mixekkel teli gyűjteménynek pedig ott a helye minden David Bowie-fan polcán.
  • A héten érkezik még: Mr. Oizo – The Churchyou, TV on the Radio – Seeds, Ariel Pink – Pom Pom, Atom Tree – Clouds, Bruce Springsteen – The Album Collection, Loscil – Sea Island, Wilco – What’s your 20, The Hunger Games: Mockingjay OST.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről