Újra pörög a Trónok harca-lemez

Game of Thrones, Trónok harca, az HBO sorozata, Jack Gleeson
Vágólapra másolva!
A nagysikerű Catch the Throne Volume I után márciusban újabb Trónok harca-album érkezik, ezúttal a hiphop jeles képviselői mellé, metálzenekarok is csatlakoznak. 
Vágólapra másolva!

Mint általában minden, a nagy sikerű televíziós sorozat alapján készült Trónok harca-mixtape elképzelése is bejött az HBO-nak. Az alapötlet egyszerű. Csináljunk egy lemezt, amin a sikeres sorozatból ismert melódiák remixelt változatai hangzanak el, majd adjuk hozzá a hiphopszféra legjavát, akik rapszövegeikben a Trónok harca szellemiségét követik. A különböző rapelőadók – Common, Wale, Big Boi, Daddy Yankee – közreműködésével készült, tavaly megjelent első albumot több mint 2,5 millióan streamelték az interneten.

Az HBO tehát úgy döntött, hogy folytatja a szériát, és az április 12-én induló 5. évad indulása előtt márciusban piacra dobja a második mixtape-et is. Az albumon, ami a Catch The Throne: The Mixtape Vol 2 nevet viseli majd, olyan előadók is képviseltetik magukat, mint Snoop Dogg, Method Man, az Anthrax és a Killswitch Engage. Így utóbbiak révén, idén a keményebb műfajok is képviseltetik magukat, a metálzene rajongóinak figyelmét is felkeltve.

Snoop Dogg is kiveszi a részét a Trónok Harca lemezből Forrás: AFP/Neilson Barnard

15 remix készül az albumra, a Tűz és Jég dalát, azaz a sorozat 4. évadjának filmzenéjét felhasználva. A koncepció pedig az, hogy minden előadó egy-egy nagy házat (sorozatban szereplő családokat) és azok szellemiségét képviseli a szövegeiben.

Mint a Trónok Harca nagy rajongója, rendkívül izgatott vagyok, hogy részt vehetek ebben a projektben - nyilatkozta Scott Ian, az Anthrax gitárosa a Rolling Stone magazinnak. Azáltal, hogy felveszünk egy dalt a Lannister családról, még több rajongóval tudunk kapcsolatba kerülni a sorozat fanatikusainak táborából is, mindezt olyan módon, amit eddig el sem tudtunk képzelni – teszi hozzá Scott.

Az Anthrax a Lannister családot képviseli. Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Karmann

Snoop Dogg, aki szintén nagy rajongója a sorozatnak, a hiphopelőadók életéhez hasonlította a sorozatot. Ez teljesen olyan, mint a rappereknél, mint a gengszterek gondolkodása a családról, hűségről, hogy állandóan azon vannak, hogy a csúcson maradjanak. Muszáj volt bekapcsolódnom a készítésbe, hogy megosszam a rajongókkal azt, ahogy én látom ezeket a dolgokat.

A mixtape első kiadása pedig az alábbi videóban meghallgatható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről