Nézze nálunk a Nagy-szín-pad döntőjét

Akvárium klub 2015
Vágólapra másolva!
Szombaton tartják a Nagy-szín-pad nevű zenei verseny döntőjét, amit az Origón streamelünk majd, azaz nálunk élőben is lehet követni.
Vágólapra másolva!

A verseny lényege, hogy egy többé-kevésbé befutott magyar zenekar karrierjének adjanak még egy lökést. Nem is akárhogy, a győztes ugyanis

  • felléphet Robbie Williams előtt a Szigeten,
  • Ákos és Fatboy Slim előtt játszhat a Volt fesztiválon,
  • a Strand fesztiválon is megmutathatja magát,
  • meghívják az idei MR2 Szimfonik Live-ra,
  • képviselheti Magyarországot a hollandiai Eurosonic fesztiválon,
  • mindhárom döntős kap egy videóklipet.

A döntő három résztvevőjét az előző heti elődöntőn választotta ki a közönség. A kilenc elődöntőst pedig a hazai zenei élet száz képviselője választotta ki. Hát köszi.

A Nagy-szín-pad hangsúlyozottan nem tehetségkutató verseny. Azoknak viszont, akik hozzánk hasonlóan ódzkodnak attól, hogy bekapcsolják a rádiót, megmutatjuk a döntő résztvevőit:

Ocho Macho:

Kik ők? Az internet tanúsága szerint 2003-ban alakultak Kőszegen. Ők huppogásnak nevezik a zenei stílusukat: van itt reggae, ska, kevés punk.

Mit csinálnak? A tagok valószínűleg sok Manu Chaót hallgattak korábban, de az évek során mintha egyre többet lógtak volna a Kowalsky meg a Vegával.

Kelemen Kabátban:

Kik ők? Még 2003-ban alakultak, de csak 2011-ben lettek országosan is ismertek egy reklámkampánynak köszönhetően. Eleinte vicczenekarnak tűnt.

Mit csinálnak? Az első ismertebb nyári bulizós számokat azóta felváltották az úgynevezett motivációs poszterekre való megfejtések - továbbra is könnyed zenével.

The Biebers:

Kik ők? Egy darabig sikerült eltitkolniuk, hogy az együttes mögött Puskás Peti és testvére, Dani állnak. 2013 nyarának legnagyobb slágerét ők írták meg, ez volt a Sorry című számuk.

Mit csinálnak? A Biebers azóta is sorra írja a slágereket, telt házas bulikat nyomnak a jól táncolható, többnyire elektronikus dalaikkal.

A verseny tehát holnap este 8-kor kezdődik, kövesse nálunk! Minden előadónak 15 perce lesz, hogy meggyőzze a közönséget, de smsben és Facebookon már tart a szavazás. A verseny után egyórás Wellhello-koncert következik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről