Váratlan színjáték Oszter Sándor perében

Oszter Sándor
Vágólapra másolva!
Oszter Sándor ügyének negyedrendű vádlottja kedden szólalt meg a bíróságon. Értelmes vallomás helyett azonban valami sokkal meglepőbbel állt elő.
Vágólapra másolva!

Április 4-én, kedden folytatódott a Budapest Környéki Törvényszéken az a vesztegetési ügy, amelyben Oszter Sándor ötödrendű vádlottként érintett.

A Bors információi szerint kedden meghallgatták az ügy negyedrendű vádlottját, aki értelmezhető, részletes vallomás helyett valami egészen mással állt elő. A férfi saját mentális betegségére, egész pontosan

skizofréniára hivatkozva közölte, hogy nem beszámítható, ezért őt ne is kérdezzék.

A tárgyalást vezető bíró és a negyedrendű vádlott ezután hosszú percekig nézte egymást, mire a bíró végül azt mondta: „felesleges megjátszania magát, látom, az előbb is kiesett a szerepéből". A férfi erre pedig csak annyit mondott, hogy akkor szeretne leülni. Mivel a meghallgatása ennyiben maradt, tehát nem vezetett eredményre, a törvényszék a korábbi vallomásait olvasta fel. Ezekből kiderült, hogy a férfi három alkalommal adott pénzt Oszter Sándornak, kétszer tíz-, egyszer pedig hárommillió forintot, de azt is mondta, hogy mindhárom alkalommal

úgy tűnt, hogy Oszter Sándor azt sem tudta, hogy ki járt nála.

Oszter Sándort májusban hallgatják meg Forrás: MTI/Beliczay László

A színészt és állítólagos társait befolyással való üzérkedéssel vádolják. Ha bebizonyosodik bűnösségük, Oszter Sándor akár többévi börtönbüntetést is kaphat. Oszter Sándor és állítólagos társai ellen azért indítottak eljárást, mert több tízmillió forintot csalhattak ki egy szökésben lévő bűnözőtől az adócsalási ügyei elsimításáért cserébe. Az ügy májusban folytatódik a bíróságon, akkor hallgatják meg Oszter Sándort.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!