Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Unják az emberek a díjátadókat

2017 MTV Video Music Awards, Katy Perry
INGLEWOOD, CA - AUGUST 27: Host Katy Perry flies in onstage during the 2017 MTV Video Music Awards at The Forum on August 27, 2017 in Inglewood, California. Kevin Winter/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Több millió nézővel kevesebbet érdekelt idén az MTV Video Music Awards díjkiosztója, mint 2015-ben. De a tavalyi számokhoz képest is jelentős a visszaesés, amiben egy komoly vetélytárs is szerepet játszhatott.
Vágólapra másolva!

A Nielsen médiakutató felmérése szerint összesen 5,68 millió nézőt érdekelt a 2017-es MTV VMA. Ez nem jó hír a csatornának, mert

évek óta csökken a műsor nézettsége.

Már tavaly is csak 6,5 millióan voltak kíváncsiak az augusztusi díjkiosztóra, pedig 2015-ben még 9,8 millió nézőt vonzott. Tizenöt évvel ezelőtt, 2002-ben pedig majdnem 12 millióan kapcsoltak a show-ra.

A tendencia tehát évek óta tart, és nem sikerült megállítani idén sem. Igaz, most az is nagyon rosszat tett a Katy Perry által vezetett műsornak, hogy részben ugyanebben az idősávban mutatták be a Trónok harca hetedik évadának utolsó epizódját.

Katy Perry pedig mindent megpróbált Forrás: AFP/2017 Getty Images/Kevin Winter

A Billboard szerint viszont ettől eltekintve is egyértelmű, hogy

már egyáltalán nem olyan jelentős esemény az MTV díjátadója.

Ez egyébként más díjátadókra is igaz: 2017-ben egyik hasonló show sem tudott jó nézettséget produkálni.

AZ MTV annak viszont örülhet, hogy a tinédzserek körében népszerűbb volt a VMA, mint a Trónok harca. A sorozatzáró epizód egyébként nézettségi rekordot döntött: több mint 12 millióan nézték a tévében, bár a valós szám ennél jóval nagyobb lehet, mert rengetegen nézhették online is a Trónok harcát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről